Ще има ли и „Милениум” 5?

15 октомври 2015 г.
Ще има ли и „Милениум” 5?

Почитателите на Лисбет Саландер и Микаел Блумквист могат да си отдъхнат. Давид Лагеркранс сключи договор за написването на още два романа от знаменитата поредица „Милениум”, създадена от Стиг Ларшон. Така Лагеркранс на практика ще продължи продължението на трилогията, чийто автор е самият той. Четвъртият роман носи заглавие „The Girl in the Spider’s Web” и вече оглави всички световни класации за продажби.

„Това е нещо, на което просто не мога да устоя. Радостта ми от факта, че станах автор на „The Girl in the Spider’s Web”, беше огромна - изживях приключение, което спира дъха. А и сега вече съм убеден, че историята, която ще продължа, е много добра”, казва Лагеркранс.

От поредицата на Стиг Ларшон към настоящия момент са реализирани 82 милиона екземпляра в цял свят, а от романа на Давид Лагеркранс, чиято световна премиера се състоя на 27 август тази година, вече са продадени 2,5 милиона копия. Продажбите на трите култови книги на Стиг Ларшон отбелязаха нов подем след публикуването на продължението на Лагеркранс.

„Отзивите на читатели от всички краища на света са удивително сходни – „Милениум” 4 ги спечели. Ние сме щастливи и благодарни на Давид Лагеркранс, че пресъздаде вселената и героите, които Стиг Ларшон създаде. Сега отново се вълнуваме, защото сме нетърпеливи да разберем как ще продължи историята той”, споделя Йоаким Ларшон, който управлява делата на своя брат Стиг след преждевременната му смърт.

Петият роман ще бъде публикуван през 2017 г., а шестата книга - най-вероятно през 2019 година. Българското издание на „Милениум” 4 носи заглавие „Онова, което не те убива” и се очаква да излезе на 23 ноември, по случай 25-ия юбилей на издателство „Колибри”.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени