Пролетен базар на книгата 2015

12 май 2015 г.
Пролетен базар на книгата 2015

От 19 до 24 май в София всичко е панаир. Както всяка година, „Колибри” ще предложи на своите читатели много изненади, неустоими отстъпки и любопитни литературни срещи.

Лидия Димковска, едно от най-мощните пера на съвременната македонска белетристика, ни гостува с романа „Резервен живот”, спечелил Европейската награда за литература 2013. Водещ на събитието ще бъде Светлозар Желев, а  книгата ще бъде представена от Кремена Димитрова.

Очакваме ви на премиерата на „Резервен живот” на 19-и май от 19 часа на сцената на Пролетния панаир на книгата в НДК. На 20 май от 16 часа Лидия Димковска ще подписва книги на щанда на издателство „Колибри”.

Катерина Хапсали вече е известна на българската публика и в новото си амплоа на писател. Затова ще ни подари една изключителна среща на живо, в която ще отговори на всички въпроси около появата на „Гръцко кафе” и ще изненада читателите с откъс от новата си книга.

Срещата с Катерина Хапсали ще се състои на 21 май от 19.00 часа в зала 7 на Националния дворец на културата. Водещ на събитието: Светлозар Желев, Директор на Националния център за книгата. 

Поет, романист, преподавател, преводач - Кристин Димитрова едва ли се нуждае от представяне. Книгите й са преведени на над 20 езика, а списъкът с наградите за поезия, проза и превод набъбва с всяка изминала година. Този път Кристин влиза в ролята на „изследовател”.

Премиерата на амбициозния обществено-публицистичен труд „Ефирни песни и тайни служби” е на 23 май от 19 часа на сцената на Пролетния панаир на книгата в НДК!

На щанда на издателство „Колибри” ще намерите още много нови предложения – най-доброто от съвременната проза, модерна класика, психология, трилъри и криминалета от върховете на бестселър класациите, селектирани заглавия от най-престижните ни поредици.

Няма да ви разочароваме – всички заглавия  ще се предлагат с 20 до 40% отстъпка. Близо 150 книги ще са с ексклузивно намаление - 1 за 3 лв., 2 за 5 лв. Предвидили сме специална секция от четива с автографи на български и чужди творци!

Да не забравяме децата и техните суперлюбимци – Дора, Мая, Никола и онзи малък принц - философ, който упорито отказва да порасне. Защото възрастните виждат шапка, когато им покажеш слон и никога нищо не разбират сами, а за малчуганите е досадно все да им обясняват и обясняват...

Негово поресто величество Спондж Боб Квадратни гащи ще кръжи около щанда на „Колибри” на 23 и 24 май между 11 и 16 часа и ще се снима с всички усмихнати деца.

Бъдете добре дошли всеки ден от 10 до 20 часа на щанд номер 315, ет. 3 в НДК!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени