14 май 2015 г. Конференция „Digital Biblio Technologies“ - съвременни издателски технологии!

22 април 2015 г.
14 май 2015 г. Конференция „Digital Biblio Technologies“ - съвременни издателски технологии!

Имаме удоволствието да обявим, че издателство „Колибри” организира конференция за технологии и електронно публикуване в партньорство с Библио.бг и с подкрепата на Френски културен институт – София!

Събитието тази година ще се състои на 14 май и е адресирано към представители на издателския бранш, инвеститори, автори, интернет предприемачи, на образователната система и неправителствения сектор, студенти и специализанти, представители на библиотечната дейност у нас.

Акценти в програмата са въпросите, свързани с електронното книгоиздаване и дигитализирането на съдържание, съществуващите онлайн търговски модели в България и добрите практики на структуриране на информацията, механизмите на взаимодействие на издателствата и самопубликуващите се автори с медиите и блогърите, ефективната визуална комуникация, иновациите в книгоиздаването, възможностите за финансиране на издателски проекти, проблемите на дигиталния и вирусния маркетинг, влиянието на социалните мрежи върху поведението на читателите и др.

Участници в конференцията тази година са Александър Петров - Организатор и създател на Библио.бг, Жаклин Вагенщайн - Директор Издателски стратегии и авторски права в „Колибри”, Жюстин Томс - Експерт онлайн комуникации и медии, Александър Кръстев - създател на сайта „Аз чета”, Мая Манчева - интернет маркетинг специалист, Александър Ненов - интернет предприемач, Стоян Атанасов - графичен дизайнер, Александър Шпатов – писател, Христо Блажев - литературен блогър, Темз Арабаджиева - литературен блогър, Милена Ташева - литературен блогър.

В качеството си на лектор Жаклин Вагенщайн ще говори на тема Книгоиздаването като иновативен бизнес. Ще бъдат засегнати последните новости в бранша в световен мащаб и тенденциите в България от гледна точка на технологични, бизнес иновации и цялостен напредък.

За участие в конференцията е нужна предварителна регистрация. Краен срок за записване: 12 май, 2015 година 

Дата, място и начален час на събитието: 14 май, 9:30 часа, Френски културен институт, площад Славейков

Повече информация за събитието

 

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени