Лейтенант Бекстрьом вече и на телевизионния екран

10 март 2015 г.
Лейтенант Бекстрьом вече и на телевизионния екран

Омразата и любовта излъчват една и съща енергия. Важното е как я абсорбираш.

Репликата принадлежи на сержант Питър Нидермайер от телевизионния сериал „Бекстрьом” и има за цел да вразуми непоправимия лейтенант. 

Сезон 1 на филмовата поредица стартира на 3 март по FoxCrime и зрителите могат да го гледат всеки вторник от 22:00 часа. Епизодите са с продължителност 60 минути.

Изпълнителният продуцент Харт Хенсън („Кости“) е идеен двигател и сценарист на сериите, базирани на знаменитата поредица романи на шведския криминолог и писател Лейф Г. В. Першон. Режисьор и продуцент на пилотния епизод е Марк Майлод.

В кожата на сприхавия детектив Еверт Бекстрьом, който ръководи Отдела за специални разследвания на портландската полиция, влиза актьорът Рейн Уилсън, номиниран за награда „Еми“. След петгодишно заточение в Пътна полиция за грубо поведение, лейтенантът се завръща, за да оглави екип по разрешаването на най-трънливите случаи в града и няма право на провал. Използвайки острия си нюх, Бекстрьом винаги успява да надхитри враговете и да манипулира колегите си. Единственото, в което се проваля безкрай, са опитите да промени саморазрушителните си навици.

Завръщането на Бекстрьом се дължи на бившата му партньорка и новоназначен началник на полицията Ана Сервантес (гост-звездата Инга Кадранел). Сервантес е сред малцината, които лично са се уверили, че въпреки всичките си недостатъци, Бекстрьом е отличен следовател. С почти непосилната задача да се грижи разследванията на Бекстрьом да не излизат от контрол е натоварена неговата амбициозна и оптимистично настроена заместничка – детектив Никол Грейвъли (Женевив Енгълсън). Помага й, макар и с нежелание понякога, ветеранът детектив Джон Алмънд (Денис Хейсбърт), чиято вяра в човечността и почтеността ярко контрастира с цинизма на Бекстрьом.

„Бекстром“ е продукция на „Фар Фийлд Продакшънс“ в сътрудничество с „Туентиет Сенчъри Фокс Телевижън“. В останалите роли ще видим: Женевив Енгълсън като детектив Никол Грейвъли, Денис Хейсбърт като детектив сержант Джон Алмънд, Кристофър Полаха като сержант Питър Нидермайер, Пейдж Кенеди като полицай Франк Мото, Беатрис Роузън като Надя Пакет, Томад Декър като Грегъри Валънтайн.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени