ТВ адаптацията на „Вакантен пост” с HBO GO премиера в България

27 февруари 2015 г.
ТВ адаптацията на „Вакантен пост” с HBO GO премиера в България

Епизод 1 на минисериала в три части ще е достъпен безплатно, а книгата можете да намерите във всяка добра книжарница в столицата и страната, както и да поръчате онлайн от сайта на издателството.

На 15 февруари по BBC1 се състоя филмовият дебют на „Вакантен пост” – телевизионна адаптация на едноименния бестселър, публикуван през 2012 г. и реализиран в повече от шест милиона екземпляра в цял свят. За радост на българската публика, премиерата на минисериала в онлайн видеотеката HBO GO е предвидена за 9 март, а през май епизодите ще бъдат излъчени по телевизионния HBO канал.

HBO GO е онлайн услуга за видео по поръчка към филмовия пакет на НВО. Достъпът до първия епизод от телевизионната адаптация ще бъде свободен, така той може да бъде гледан онлайн дори без регистрация и абонамент за НВО на www.hbogo.bg/group/free. Минисериалът “Вакантен пост“ ще бъде излъчен по HBO тв канал в България в три последователни петъчни вечери на месец май: на 8, 15 и 22 май от 22,05 часа българско време. 

Романът на Дж. К. Роулинг представлява впечатляващ социален коментар, подправен с хумор и сарказъм. Това е не само първата книга „за възрастни” на голямата британска писателка, но още едно свидетелство за продуктивността на въображението й.

Минисериалът включва три едночасови епизода, дело на сценаристката Сара Фелпс, чието име стои зад проекта EastEnders, адаптацията за BBC на романа на Чарлс Дикенс „Големите надежди” и телевизионната драма The Crimson Field

Телевизионната поредица „Вакантен пост” е продукция на Бронте Филм енд Телевижън с режисьор Джони Кемпбъл. Главните роли са поверени на актьори с международно признание като Майкъл Гамбън, Кийли Хоус, Рори Киниър, Моника Долан и Джулия Макензи.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени