Филмовото студио „Ню Лайн” купи правата за „Аз бях тук”

27 февруари 2015 г.
Филмовото студио „Ню Лайн” купи правата за „Аз бях тук”

„Ню Лайн” отново ще работи с Гейл Форман, авторката на адаптирания за голям екран „Да остана ли?”. Филмовото студио придоби правата за екранизация на последния й бестселър – мистериозния романс „Аз бях тук”. Американската писателка ще съдейства на изпълнителнителния продуцент.

„Аз бях тук” разказва историята на Коуди, 18-годишна девойка, чиято най-близка приятелка Мег отнема живота си.  Дирейки отговор на въпроса „Защо?”, Коуди предприема смело и опасно пътуване, което я отвежда от затънтеното градче в Уошингтън до общежитието на Мег, до клубовете на Сиатъл и пустошта на Невада, както и до най-тъмните кътчета на собствената й психика. Докато търси причините за смъртта на приятелката си, Коуди е принудена да размишлява върху устоите на приятелството, съдържанието на любовта, вината и прошката.

Книгата беше пусната в продажба на 27 януари 2015, а „Ню Йорк Таймс” я определи като „неустоима мелодрама”. Българското издание се очаква на литературния пазар на 16 март. 

„Ню Лайн” си партнира упешно с MGM по повод екранизацията на „Да остана ли?”. Премиерата на филма се състоя през август тази година, в резултат романът и неговото продължение „Къде беше?” моментално се изкачиха на върха в списъка с бестселъри на „Таймс”.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени