„Колибри“ е БГ сайт 2014 в категория „Култура и изкуство“!

07 ноември 2014 г.
„Колибри“ е БГ сайт 2014 в категория „Култура и изкуство“!

Издателство „Колибри“ заслужено спечели титлата "БГ сайт 2014 за култура и изкуство"! На 6 ноември, в рамките на тържествена церемония в кино „Люмиер“, бяха обявени номинациите в отделните категории, а всеки от победителите получи статуетка и грамота като знак на признание от страна на журито и публиката!

Конкурсът "БГ сайт" е най-престижната българска web награда и тази година се провежда за 15-и път. Идеята се ражда в началото на 1999 г. и с годините се превръща в традиция, в очаквано и важно за дигиталната индустрия в България събитие. По традиция оценяването се извършва през октомври, а официалната церемония по награждаване на победителите – в началото на ноември. От 2006 г. насам събитието се организира от Фондация "БГ сайт". Организацията на петнайсетото, юбилейно, издание на конкурса дължи много на Жюстин Томс, председател на Фондацията.

Гласуването на журито и публиката приключи на 3 ноември 2014 година. Сред основните критерии за оценка и излъчване на победител в категория „Култура и изкуство“ бяха изчистеният дизайн, отговарящ на актуалните тенденции, единната логика на графичните елементи, изчерпателното съдържание, удобната навигация, използването на съвременни технологии, адаптивността към различни мобилни устройства. С новия си интерфейс, адаптивен дизайн и широк набор функционалности, уебсайтът на издателство „Колибри“, www.colibri.bg, без съмнение, заслужава оказаната чест.

Благодарим на нашите читатели, партньори и съмишленици, които ни подкрепиха, защото вярват в стойностната литература, в ефекта от усилията ни и в смисъла на добротворството! Благодарим специално на Фондация "БГ сайт" и на нейния председател Жюстин Томс за енергията и вдъхновението, с които поддържа традицията на една чудесна инициатива!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени