Авторката на „Невидимият пазител“ с награда „Сребърно перо“

31 октомври 2014 г.
Авторката на „Невидимият пазител“ с награда „Сребърно перо“

Долорес Редондо Мейра, нашумялата баска писателка, нахлула „с гръм и трясък“ на територията на криминалния жанр, както се изразиха критиците, е последният носител на наградата „Сребърно перо“ (Pluma de plata) на Баската асоциация на книгоразпространителите – приз, който се връчва всяка година на автора на най-продавания роман в рамките на Панаира на книгата в Билбао. Сред титулярите на това отличие се нареждат Амели Нотомб, Аса Ларсон и Едуардо Галеано.

„Невидимият пазител“ е първият роман от криминалната поредица за Бастан, с който Долорес Редондо предизвика истински фурор в Испания, а според авторитетното списание „Лир“ това е една от десетте най-добри мистерии за 2013 година. Правата за трилогията до момента са откупени от издателства в Каталония, България, Унгария, Япония, Италия, Китай, Израел, Гърция, Финландия, Холандия, Дания, Германия, Гърция, Корея, Португалия, Полша, Норвегия, Сърбия, Словения, Русия, Турция, Чехия, Словакия, Бразилия, Великобритания, Австралия и САЩ. Отзвукът за трите романа в международната преса е категоричен: Долорес Редондо е новата звезда на напрегнатия, зрелищния психотрилър.

Екранизацията на поредицата е поверена на NadCom Entertainment - продуцентите, „отговорни“ за филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон и Хенинг Манкел.

Българското издание на „Невидимият пазител“ ще превземе книжарниците на 17 ноември. Светът вече тръпне в очакване на графичната версия на романа, която излиза през ноември 2014 г.!
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени