Експертът по родителски въпроси Алисън Шейфър за първи път в България

08 септември 2014 г.
Експертът по родителски въпроси Алисън Шейфър за първи път в България

Алисън Шейфър, авторката на „Скъпи, провалих децата” и „Не, това не са глезотии”, пристига за пръв път в България през октомври 2014! Шейфър е световно признат експерт в областта на родителството, възпитанието и отглеждането на деца.

Абсолютният бестселър „Скъпи, провалих децата”, издаден от „Колибри” през март тази година, рационализира тревожната плетеница от въпроси, терзаещи родителите, систематизира най-честите въпроси на възпитанието и предлага ясни, кратки и логични отговори и предписания за действие. Книгата утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката намира верния тон, използвайки хумор и съпричастие, за да осветли източника на проблемите и да ни помогне да си изградим план за действие. През октомври „Колибри” ще издаде и другата й книга, придобила световна популярност - „Не, това не са глезотии” (какво правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално).

Българските родители ще имат възможност да се запознаят с подходите и насоките, които Шейфър предлага в областта на детското възпитание и семейните отношения по време на лекциите, които ще се проведат в Гранд хотел  София на 25-и октомври.

Алисън Шейфър е канадски психотерапевт и експерт по родителските въпроси с международно признание. Води рубрики в едни от най-известните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Особено популярна и обичана тя стана след участието си на семинара TEDxKids в Брюксел, Белгия.

В момента Алисън е експерт към родителската програма The Bank of Montreal’s SmartSteps. Участва в редица шоута като  Montel Williams, Canada AM, CTV news, The Marilyn Show, Steven and Chris, BT, Save Us From Our House, както и като гост в 6 сезона на The Parenting Show. Майка е на две дъщери, през свободното си време плува, кара колело и свири на китара.

Гостуването й в България се организира от списание „Първите седем” със съдействието на издателство „Колибри”. Присъединете се към събитието във фейсбук:  

https://www.facebook.com/events/1522677721277514/

 

ПРОГРАМА

 

Лекция 1

„Скъпи, провалих децата!“

25 октомври, начален час: 09:30 ч.
Продължителност на лекцията: 1 час и 30 мин.
Време за въпроси: 30 мин.
Максимален брой участници: 150

С тази лекция Шейфър ни повежда на едно нелеко пътуване към възпитанието на подрастващите. Амбицията ѝ е да ни помогне да отгледаме прекрасни деца чрез твърди и същевременно дружелюбни техники на възпитание. Предложени са идеи, методи и подходи, вдъхновени от нейната собствена работа и от дейността на видни педагози като Алфред Адлър и Рудолф Драйкурс.

В лекцията се обръща особено внимание на наглед неподдаващи се на дисциплина деца, обясняват се социалните причини, диктуващи промяна в методите на възпитание, и са дадени насоки как да бъдат разпознати четирите „танца“ на лошото поведение, които изпълняваме с нашите деца. Най-вече научаваме практически способи, за да можем отново да заобичаме ролята си на родители.

 

Лекция 2

„Да отгледаш отговорно дете“  

25 октомври, начален час: 12:00 ч.
Продължителност на лекцията: 1 час и 30 мин.
Време за въпроси: 30 мин.
Максимален брой участници: 150

Днешните деца показват слаб интерес и стремеж към самостоятелност, за която предните поколения копнееха. Защо ни е толкова трудно да ги възпитаме да бъдат старателни, да изпълняват задълженията си вкъщи и да пишат домашните си, без да е необходимо да ги поучаваме и надзираваме постоянно? Втората лекция в програмата на Алисън Шейфър ще засегне следните въпроси:

• Колко е важно да научим детето си на самостоятелност и независимост?

• Кои фактори спомагат при развиването на чувството за отговорност у детето?

• Коя е правилната стратегия?


Цени на билетите*:

Стандартен билет за 1 възрастен (за една от лекциите): 25 лв.
Стандартен билет за двама възрастни (за една от лекциите): 40 лв.
Групов билет над 5-ма човека: 20 лв. на човек (за една от лекциите)

*Преференциални цени до края на септември

 

Как да закупите билети:

Директно от Първите седем ЕООД чрез е-mail: office@purvite7.bg

Книжарница Колибри
Адрес: 1000 София, ул. „Иван Вазов“ 36, тел.: 02 988 87 81, email: gpopov@colibri.bg
Работно време: понеделник – петък 10:00 – 19:30 ч., събота 11:00 – 18:00 ч.

Книжарница във Френски културен институт
Адрес: 1000 София, пл. „Славейков“ 3
Тел.: 02 937 79 19, 02 981 50 47, Email: gmihaylova@colibri.bg
Работно време: понеделник – петък 10:00 – 18:00 ч.

 

За допълнителна информация:

Ася Георгиева 

+359 885 208849

www.Purvite7.bg

a.georgieva@purvite7.bg

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени