„Най-търсеният човек“ – от 5 септември и в българските киносалони

05 септември 2014 г.
„Най-търсеният човек“ – от 5 септември и в българските киносалони

Българската премиера на шпионския екшън трилър „Най-търсеният човек“ ще се състои на 5 септември! Филмът е адаптация по знаменития бестселър на Джон льо Каре. Действието се развива в Хамбург, Германия, в наши дни.

Загадъчен, измъчван почти до смърт мъж, наполовина чеченец, наполовина руснак, се появява сред ислямската общност на града с отчаяна нужда от помощ и в опит да си върне незаконно спечеленото състояние от баща му. Нищо в този младеж не е ясно - жертва ли е или крадец, или още по-лошо – екстремист, решен да унищожава? В тази паяжина от интриги са въвлечени британски банкер и млада адвокатка, и двамата решени да защитят беззащитния. През цялото време са наблюдавани от умния и безскрупулен шеф на таен немски шпионски екип (Филип Сеймур Хофман), който се стреми да сглоби парчетата на пъзела, надбягвайки се с времето.

Режисьор на лентата е Антон Корбин. Това е последният завършен филм на големия американски актьор, режисьор, носител на „Златен глобус“ и „Оскар“ Филип Сеймур Хофман, преди той да си отиде от този свят. В ролите ще видим още Рейчъл Макадамс, Робин Райт и Уилям Дефо.

През 2008 г. The Times класира Джон льо Каре 28-и в списъка на „50-те най-велики британски писатели след 1945-а“, а според редица критици той е най-аналитичният, психологически изкусен майстор на шпионски романи за всички времена.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени