Очакваме филмовата адаптация на „Да остана ли?“

13 юни 2014 г.
Очакваме филмовата адаптация на „Да остана ли?“

На 22 август тази година ще се състои световната кинопремиера на „Ако остана“, адаптация на елегантния бестселър на Гейл Форман, издаден у нас със заглавие „Да остана ли?“ Българската премиера на филма се очаква на 12 септември 2014. 

Сценарият е дело на Шона Крос, режисьор е Р. Дж. Кътлър. В образа на младата Миа ще се превъплъти Клое Мориц, а Джейми Блaкли влиза в ролята на любимия й Адам. 

Сюжетът проследява живота на шестнайсетгодишната девойка след инцидент, който рефлектира драстично върху нейната психика. Преди злощастния ден тя има всичко - любящо семейство, верен приятел, който я боготвори, и бляскаво бъдеще, обвързано с музиката. Покъртителната история, извезана от Гейл Форман, има своето продължение в лицето на романа „Къде беше?“, също издаден от Колибри. Във втората книга разказът тече от гледната точка на Адам. 

Гейл Форман живее в Бруклин, САЩ. Носителка е на серия от литературни награди, а журналистическите й материали са публикувани в издания като „Севънтийн“, „Космополитън“ и „Ел“. Преведен на повече от 30 езика, романът „Да остана ли?“ спечели наградата на NAIBA „Книга на годината“ за 2009 г., номинации и признание от различни асоциации и конкурси в Англия и САЩ. С много топлота и съпричастност към драмата на героите си авторката изследва разрушителната мощ на скръбта, обещанието за нова надежда, пламъка на възродения романс. 

„Едновременно безмилостна и красива, тази предизвикваща размисъл история остава в съзнанието на читателя дълго след като отгърне и последната страница.“ - School Library Journal

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени