Новини

CineLibri представя международния уъркшоп „Изкуството на адаптирания сценарий”
22 май 2019 г.

Задава се петото юбилейно издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri, който ще се състои от 5 до 20 октомври в София, Пловдив, Варна и още много областни градове в България! Предстоят звездни премиери и срещи с изключителни личности от света на киното и литературата, празнични чествания, филмови ретроспективи и серия от образователни събития, едно от които е международният уъркшоп „Изкуството на адаптирания сценарий”. С обявяването му даваме официален старт на подготовката за CineLibri 2019!

Виж повече
BAFTA за адаптацията на романите за Патрик Мелроуз
02 май 2019 г.

Популярният сценарист и автор на бестселъри Дейвид Никълс спечели наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство за адаптацията по романите за Патрик Мелроуз, подписани от Едуард Сейнт Обин!

Виж повече
Новият роман на Исабел Алиенде се очаква през януари 2020 г.
18 април 2019 г.

„Колибри” придоби правата за българското издание на „A Long Petal of the Sea” на Исабел Алиенде. Очаква се романът, спряган като „изключително амбициозен исторически шедьовър”, да привлече нов кръг от читатели на прочутата латиноамериканска писателка.

Виж повече
Задава се грандиозният финал на поредицата „Милениум”
15 март 2019 г.

Шестият и последен роман от култовата поредица „Милениум” носи заглавие „The Girl Who Lived Twice”(“Момичето с два живота”). Премиерата на шведското издание е на 22 август 2019 година.

Виж повече
„Колибри“ със специална оферта за детски градини и училища
28 февруари 2019 г.

На вниманието на всички детски градини и училища! „Колибри“ предлага детски книжки на специални цени с 25% отстъпка.

Виж повече
Нова авторска поредица от издания на Труман Капоти
25 януари 2019 г.

През 2019 г. „Колибри” започва нова поредица от издания на големия американски разказвач Труман Капоти. Емблематични за творчеството му заглавия като „Хладнокръвно”, „Закуска в Тифани”, „Музика за хамелеони” и „Лятно пътуване” ще се появят на книжния пазар с ново оформление, дело на художника концептуалист Дамян Дамянов.

Виж повече
„Колибри” започва поредица с издания на Дубравка Угрешич
22 януари 2019 г.

Тази година издателство „Колибри” включва в каталога си поредица от най-влиятелните и любопитни произведения на световноизвестната писателка Дубравка Угрешич.

Виж повече
Какво ново от „Колибри” през първото полугодие на 2019-а
28 декември 2018 г.

Ако сте почитатели на нашите издания, вече знаете, че и тази година няма да ви предадем. Независимо от жанровите ви предпочитания. А ако сте наши приятели, ще гласувате доверие и на всички нови автори и заглавия, които ще ви препоръчваме горещо и самоотвержено:-) Вадете бележниците и записвайте!

Виж повече
Грамота  „Златен лъв” за „Колибри” и „Синелибри”
24 декември 2018 г.

По традиция в рамките на Софийския международен панаир на книгата Асоциация „Българска книга“ и журналистическото жури присъждат Годишните награди за цялостен издателски проект „Златен лъв“.

Горди сме да обявим, че тази година международният кино-литературен фестивал „Синелибри” и съпътстващите го издания са сред отличените с почетна грамота „Златен лъв” заради „нестандартния и ефективен подход за приобщаване на публиката към света на книгите”.

Виж повече
Награда „Принц Клаус” 2018 за Ека Курняван
19 декември 2018 г.

Индонезийският писател Ека Курняван беше удостоен с наградата на принц Клаус на 6 декември 2018 г. на церемония в Кралския дворец в Амстердам. Авторът на „Хубостта е рана” стана лауреат на престижното отличие заедно с представители на още шест държави и културни направления в присъствието на членове на холандската кралска фамилия и международна публика.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2019 © Всички права запазени