Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Подреди по:

  • дата
  • заглавие
  • автор

Покажи резултати на страница:

  • 14
  • 28
  • 56
Намалени заглавия

Филтрирай цена:

Намалени заглавия

Заглавия с намаление и
възможност за безплатна доставка!

Виж всички
Книги за 5 лева

Над 250 заглавия с цена
до 5 лева и възможност за
безплатна доставка!

Виж всички

Общество

Идеи и общество

Тази група четива проследява най-важните етапи в общественото развитие и развитието на идеите: античната философия, хуманизма и модерната философия, постмодерната и съвременната философия.

Като започват от Платон и Епиктет, минават през Декарт и Русо и стигат до Ницше и Хайдегер, авторите не просто излагат достъпно и завладяващо същността на идеите на тези велики мислители, но и убедително обясняват защо трябва да ги познаваме. Защото именно философите, социолозите и документалистите отговарят на екзистенциалните въпроси, които си задава човешкото същество, и само те могат да ни помогнат да преодолеем ужаса от смъртта и от всичко тленно.

Тук ще намерите „Цивилизация на зрелището” на Нобеловия лауреат за литература Марио Варгас Льоса, „Да мислиш двайсети век” от забележителния публицист и историк Тони Джъд, феноменалните есета на Стефан Хесел и книгите на Симеон Дянков и Андерс Аслунд „Накъде върви Европа” и „След Стената“ - обобщен поглед върху научените и ненаучените уроци по време на най-мащабните икономически кризи и трансформации през последното столетие.

Не пропускайте размишленията на Люк Фери относно трансхуманитарната революция и колаборативната икономика, както и сензационната книга на Майкъл Улф – „Огън и ярост”!

виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени