Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Подреди по:

  • дата
  • заглавие
  • автор

Покажи резултати на страница:

  • 14
  • 28
  • 56
Намалени заглавия

Филтрирай цена:

Намалени заглавия

Заглавия с намаление и
възможност за безплатна доставка!

Виж всички
Книги за 5 лева

Над 250 заглавия с цена
до 5 лева и възможност за
безплатна доставка!

Виж всички

Литературознание

Литературознание, лекции и есета

Издания, които развенчават митове, попълват бели петна, проследяват развитието на теоретичните идеи за литературата от Платон до наши дни.

Заглавията, включени тук, са изключително разнообразни, имат висока познавателна стойност и са предназначени както за студенти, езиковеди и представители на академичните среди, така и за всички читатели с интереси в областта на хуманитаристиката и филологията.

Докато в прозата си Вирджиния Улф например върви по неутъпкани пътища, предимно срещу каноните от миналото, като създава модерни по форма и дух романи, в литературните си есета тя по-скоро се идентифицира с обикновения читател. Книгата „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (От древността до края на Ренесанса)“ е не просто поредното изследване на историята на езикознанието: с него авторката отправя послание към всеки, който се интересува от историческото „възмъжаване“ на човечеството. Обърнете внимание на брилянтните лекции на Итало Калвино, на практически ориентираната книга „За PRевода” на Дария Карапеткова и, разбира се, на „Изкуството на романа” от големия Милан Кундера!

виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени