Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Подреди по:

 • дата
 • заглавие
 • автор

Покажи резултати на страница:

 • 14
 • 28
 • 56
Намалени заглавия

Филтрирай цена:

Намалени заглавия

Заглавия с намаление и
възможност за безплатна доставка!

Виж всички
Книги за 5 лева

Над 250 заглавия с цена
до 5 лева и възможност за
безплатна доставка!

Виж всички

Класическа литература

Класическа литература

Класиката включва всепризнати образци на световното изкуство, мощни и влиятелни творби, чиято значимост не само не избледнява с времето, а укрепва и расте, за да се превърне в мерило за универсална ценност.

Раздел „Класическа литература” обхваща авторитетните поредици „Световна класика” и „Модерна класика”. Категорията VIB (Very Important Books) обхваща десетки заглавия от съкровищницата на световната белетристика, независимо от историческия контекст. Художествените качества на тези произведения не подлежат на съмнение, а имената на авторите са се запечатали в обществената памет и функционират като стожери на изкуството, проповядващо най-благородните човешки ценности.

От създаването си до днес тези четива постоянно се преиздават, филмират и продължават да водят едва ли не самостоятелен живот. Присъщо на съвършените творения в областта на литературата е, че позволяват множество прочити и преводи във времето. Може да звучи нескромно, но ние сме подбрали най-добрите измежду тях.

Кои автори са представени?

Тук ще намерите забележителни произведения, подписани от светила на класиката и модерната класика. Поредицата Световна класика включва имена като Уилям Шекспир, Пиер дьо Ронсар, Шарл дьо Монтескьо, Чарлс Дикенс, Луис Карол, Йожен Сю, Антон Чехов, Александър С. Пушкин, Иван Тургенев и др. Поредицата Модерна класика е представена от Джеймс Джойс, Владимир Набоков, Уилям Фокнър, Томас Ман, Стефан Цвайг, Луиджи Пирандело, Итало Калвино, Хенри Джеймс, Симон дьо Бовоар, Кърт Вонегът, Жан Жьоне, Жоржи Амаду, В. С. Найпол и много други.

В портфолиото на „Колибри” фигурират едни от най-ценените, многократно награждавани, емблематични творби на авторите, включени в тази категория. Ето няколко примера:

 • Джордж Елиът – „Сайлъс Марнър. Повдигнатият воал”, „Адам Бийд”
 • Джон Стайнбек – „Гроздовете на гнева”, „На изток от рая”, „Улица „Консервна”, „Зимата на нашето недоволство” и др.
 • Вирджиния Улф – „Госпожа Далауей”, „Стаята на Джейкъб”, „Нощ и ден” и др.
 • Труман Капоти – „Закуска в Тифани”, „Познатият непознат”, „Събрани разкази” и др.
 • Хорхе Луис Борхес – „Избрани есета”, „Алефът”, „Нови разследвания” и др.
 • Джералд Даръл - „Моето семейство и други животни”, „Птици, зверове и роднини”, „Зверове в звънарната ми” и др.
 • Александър Солженицин – „Един ден на Иван Денисович”

Какво предимство ви осигурява поръчката от www.colibri.bg?

Спестява време. Осигурява лесна ориентация и бърз достъп до информация за предпочитаните жанрове, автори и заглавия. Всички книги от поредицата се продават на корична цена, освен ако не е обявена промоционална акция за съответния интервал. За целта следете редовно графа ПРОМО! Цената за доставка се определя в зависимост от общия грамаж на поръчаните книги и се изчислява автоматично в процеса на поръчка. Цените за цяла България са в рамките на 2 до 3 лв, а при поръчка на стойност над 30 лв. печелите безплатна доставка.

В раздел „Класическа литература” ще намерите съвършения подарък – зарадвайте близък човек, приятел, познат или непознат с книга, чиято стойност е непреходна и неоспорима!

виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени