Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Подреди по:

 • дата
 • заглавие
 • автор

Покажи резултати на страница:

 • 14
 • 28
 • 56
Намалени заглавия

Филтрирай цена:

Намалени заглавия

Заглавия с 20% намаление и
безплатна доставка!

Виж всички
Книги за 5 лева

Над 250 заглавия с цена
до 5 лева и безплатна доставка!

Виж всички

Класическа литература

Класическа литература

Класиката включва всепризнати образци на световното изкуство, мощни и влиятелни творби, чиято значимост не само не избледнява с времето, а укрепва и расте, за да се превърне в мерило за универсална ценност.

Категория „Класическа литература” обхваща авторитетната поредица „Модерна класика” и десетки заглавия от съкровищницата на световната белетристика. Художествените качества на тези произведения не подлежат на съмнение, а имената на авторите им отдавна са се запечатали в обществената памет и функционират като стожери на изкуството, проповядващо най-благородните човешки ценности.

От създаването си до днес тези четива постоянно се преиздават, филмират и продължават да водят едва ли не самостоятелен живот. Присъщо на съвършените творения в областта на литературата е, че позволяват множество прочити и преводи във времето. Може да звучи нескромно, но ние сме подбрали най-добрите измежду тях.

Кои автори са представени?

Тук ще намерите забележителни произведения, подписани от светила на класиката и модерната класика. Поредицата Световна класика включва имена като Уилям Шекспир, Джордж Елиът, Чарлс Дикенс, Луис Карол, Йожен Сю, Кристофър Марлоу и др. Поредицата Модерна класика е представена от Джеймс Джойс, Владимир Набоков, Джон Стайнбек, Исак Бабел, Итало Калвино, Хенри Джеймс, Симон дьо Бовоар, Кърт Вонегът, Дино Будзати, Жан Жьоне, Жоржи Амаду и много други.

В портфолиото на „Колибри” фигурират едни от най-ценените, многократно награждавани, емблематични творби на авторите, включени в тази категория. Ето няколко примера:

 • Джордж Елиът – „Мидълмарч”, „Адам Бийд”
 • Джон Стайнбек – „Гроздовете на гнева”, „На изток от рая”, „Тортила Флет”, „Зимата на нашето недоволство” и др.
 • Вирджиния Улф – „Госпожа Далауей”, „Към фара”, „Литературни есета” и др.
 • Труман Капоти – „Закуска в Тифани”, „Хладнокръвно”, „Събрани разкази” и др.
 • Хорхе Луис Борхес – „Избрани есета”, „Алефът”, „Измислици” и др.
 • Джералд Даръл - „Моето семейство и други животни”, „Птици, зверове и роднини”, „Зверове в звънарната ми” и др.

Какво предимство ти осигурява поръчката от www.colibri.bg?

Всички книги от поредицата се продават с онлайн отстъпка минимум 20%. Цената за доставка се определя в зависимост от общия грамаж на поръчаните книги и се изчислява автоматично в процеса на поръчка. Цените за цяла България са в рамките на 2 до 3 лв. При поръчка на стойност над 50 лв. печелите безплатна доставка.

В категория „Класическа литература” ще намерите съвършения подарък – зарадвайте близък човек, приятел, познат или непознат с книга, чиято стойност е непреходна и неоспорима!

виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2019 © Всички права запазени