Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Мен не ме е страх
Печатно издание
ISBN
954-529-354-3
Цена
7.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
212 гр.
Страници
184
Дата на издаване
03 юни 2005
Превод
Нева Мичева

Мен не ме е страх

С „Мен не ме е страх“ Аманити стана най-младият победител в историята на престижния конкурс за литература Виареджо-Репачи. В мотивацията си журито го сравни с Дикенс, Стивънсън и Марк Твен. Когато романът излезе на английски, The Times обяви автора за „най-яркия талант в съвременната италианска белетристика“, а The Guardian заговори за „бляскава нова звезда на европейския литературен небосклон“. Френското списание Lire прокара паралел между наблюдателността и мрачния хумор на Николо Аманити и Жан Жионо, а испанският ежедневник El Mundo обобщи: „С изключителна вещина Аманити разказва жестока приказка, в която повествователната сръчност на американското кино се съчетава с ониричните елементи на германския експресионизъм.“

Действието на „Мен не ме е страх“ се развива в италианския Юг към края на 70-те години. В Акуа Траверсе, сюрреалистично градче, изгубено сред житата на най-горещото лято за последните десетилетия, два паралелни свята – на хлапетата и на възрастните – съжителстват почти без да се засичат. Времето тече като насън, жегата изпива силите, а момчето Микеле Амитрано случайно се натъква на нещо неописуемо, което ще обърне живота му и този на всички около него. Малките детски страхове и жестокости, големите провали на възрастните, Италия на футбола, комиксите, малолитражните фиатчета и естрадните песни по радиото са описани с методичната безпощадност на истински трилър.

За автора

Николо Аманити (Рим, 1966) е сред най-популярните писатели в Италия и най-превежданите италианци в чужбина. Биолог по образование, автор на десет книги, на сценарии за филми и комикси, бивш „канибал“ (по името на течението, което през 90-те прокара в италианската проза една по-агресивна и зрелищна линия, а ла Тарантино в киното) и редовен сътрудник на няколко периодични издания, Аманити е смятан за най-жизненото явление в литературата на полуострова. „Мен не ме е страх“ е неговият най-успешен роман досега.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-354-3
изчерпана
Цена
7.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени