Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Зоро / Легендата започва
Печатно издание
ISBN
954-529-397-7
Цена
12.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (3)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
390 гр.
Страници
337
Дата на издаване
24 октомври 2005
Превод
Маня Костова

Зоро / Легендата започва

Майсторското перо на голямата чилийска авторка Исабел Алиенде този път проследява пътя на един митичен герой. Безстрашният Зоро, поборникът за справедливост, израства на границата между две култури. Той е син на испански идалго и на дъщерята на индиански шаман. Формира се като личност в бурната Барселона през последните години на XVIII век, където баща му го изпраща, за да разшири кръгозора си. Там познава любовта, усвоява майсторството на шпагата и преживява първите си приключения. Целият роман е построен в духа на екшъна, но в повествованието са преплетени множество действителни исторически събития от епохата, а цялостното послание на писателката е универсално със своето социално внушение.

За автора

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г.

Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. Официален сайт на писателката: www.isabelallende.com

Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Книгата е невероятна,аз съм голяма почитателка на Зоро,но само едно нещо не можах да разбера,коя е любимата му-дали Хулиана или Лолита(в книгата ясно се разбира,че е влюбен в Хулиана,макар че лично на мен сестра й Исабел ми допада повече)или Есмералда и Есперанса(любимите му във филмите)???
всеки ден гледам хубавото филмче.то е много интересно и жертвам много за да го гледам-отказвам да илизам или да остана навън ако не съм си вкъщи,гледам да свърша по бързо с домашните,пак за да го гледам.ах как ми се иска да говоря с катрин зита джонс,антонио бандерас,марлене фавела и кристиан майер и всички които са участвали във филма зоро.родителите ми казаха че от другия понеделник няма да го гледам защото имам да си уча уроците и филма е за големи.затова искам да ми кажете кога ще се излъчи последната серия от филма,защото така макар и малък ще имам шанс да го догледам.очаквам отговора до половин час.
Тази книга ме завладя още от първата страница.Много е хубава и лесна за четене.Смятам че всеки трябва да я прочете и да усети магията скрита в нея.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-397-7
изчерпана
Цена
12.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени