Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Сонечка / Бедни роднини
Печатно издание
ISBN
954-529-321-7
Цена
8.00 лв.
изчерпана
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (9)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
206
Дата на издаване
13 август 2004
Превод
София Бранц

Сонечка / Бедни роднини

Людмила Улицка разкрива с изключителна деликатност човешката психология, вълнуват я проблемите на общуването, безкористната любов, излъганите чувства, тягостната самота и търсеното уединение. Биолог-генетик по образование, тя сякаш пренася съвършената оптическа апаратура в литературния си свят и внимателно проучва човека и вътрешния му живот. На предно място в ценностната й система стои умението да се радваш на живота и в разочарованието, дарбата да откриваш щастието и в нещастието. Литературният й принцип е: без трупове и униние.

За автора

Людмила Улицка (1943) е руска писателка и сценаристка, родена в Башкирия. По образование е биолог-генетик. Името ѝ нашумява след публикуването на повестта „Сонечка“ (ИК „Колибри“), за която получава престижни литературни награди в Италия и Франция. Автор е на 18 сборника с разкази, както и на няколко романа, сред които „Mедея и нейните деца“, „Искрено ваш Шурик“ и „Казусът Кукоцки“, отличен с най-престижната руска литературна награда „Руски Букър“. Книгите ѝ са преведени на 25 езика, по тях са заснети 9 филма. Критиката определя творбите ѝ като „проза на нюансите“ и я сравнява с Чехов.

През 2022 г. Улицка публично осъжда инвазията на Русия в Украйна. Върху книгите ѝ е наложена възбрана, заплашват я съдебни процеси. През същата година писателката емигрира в Германия.

Блог | Людмила Улицка
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, предстои да допечатаме книгите от трилогията на Исабел Алиенде, която започва с "Къщата на духовете", ще допечатаме и романа "Афродита". На етапи подновяваме договорите за изданията на Стайнбек, молим Ви да следите сайта. В рамките на първото полугодие ще излезе сборникът "Непрекъсната линия" на Людмила Улицка, по този повод обмисляме и преиздание на "Сонечка/Бедни роднини", но не можем да се ангажираме с обещание.

Оценка: +4

Здравейте! И аз искам да попитам ще преиздавате ли книгите на Улицка - години наред са неоткриваеми. Същото е и с повечето книги на Стайнбек и Алиенде.

Оценка: +2

Здравейте! Ще бъде ли преиздадена книгата и другата - Медея и нейните деца ? Защо книгите на Улицка не се преиздават и са толкова трудно откриваеми
Здравейте! Да, по план "Казусът Кукоцки" следва да излезе сега, през юни:-)
Здравейте, миналата година бяхте анонсирали издаването на нова книга на Людмила Улицка, но засега в раздел "Очаквайте" няма признаци за това. Да очакваме ли скоро Улицка?
За съжаление не се планира. Благодарим Ви за признанието!

Оценка: +2

Хубаво би било да я преиздадете. Това е една прекрасна книга.

Оценка: +3

Здравейте, не се предвижда засега, съжаляваме.
Здравейте, има ли вероятност книгата да бъде преиздадена?

Оценка: +4

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-321-7
изчерпана
Цена
8.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени