Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Киното е моят порок
Печатно издание
ISBN
954-529-345-4
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 9.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
280 гр.
Страници
352
Дата на издаване
25 януари 2005

Киното е моят порок

Стивън Спилбьрг - най-успешният в комерсиално отношение режисьор на всички времена, винаги е бил подценяван не само от критиката, но и от по-претенциозната публика. Тази книга с интервюта с него от различни години разкрива черти на характера и мисленето му, за които дори и феновете му не са подозирали. Създателят на касови хитове като „Извънземното“, трилогията „Индиана Джоунс“ и „Челюсти“ е майстор и на въздействащото психологическо кино, което личи в шедьоври като „Пурпурен цвят“ и „Списъкът на Шиндлер“. Каквото и да снима, филмите му са винаги виртуозно режисирани.

В този сборник той говори за формирането си като режисьор още в детските си години, за страстта си към видеоигрите, за неустоимото желание да доставя удоволствие на публиката и за още доста интересни неща, разкриващи го като прецизен автор--нещо, което трудно може да се предположи, съдейки по обема на филмографията му. Със сигурност „Киното е моят порок“ ще бъде изненада както за ревностните му почитатели, така и за тези, които винаги са игнорирали Спилбьрг като творец.

За автора

Стивън Алън Спилбърг е американски режисьор и продуцент от еврейски произход, носител на три награди „Оскар“. Носител на Ордена на Британската империя. Той е най-успелият във финансово отношение филмов режисьор в историята. Режисирал и продуцирал е едни от най-големите хитове в световната кино-индустрия. Бил е номиниран шест пъти за „Оскар“ за най-добър режисьор, от които печели две награди (за „Списъкът на Шиндлер“ и за „Спасяването на редник Райън“). Филмите му са били номинирани за най-добър филм седем пъти (печели веднъж със „Списъкът на Шиндлер“). През 70-те, 80-те и 90-те години три от неговите филми водят класациите за най-доходоносни филми: „Челюсти“, „Извънземното“ и „Джурасик парк“.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-345-4
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени