Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Невидимият филм
Печатно издание
ISBN
954-529-275-X
Цена
6.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
210 гр.
Страници
260
Дата на издаване
26 юли 2003

Невидимият филм

„Добър сценарий е този, от който се ражда добър филм. Когато съществува филмът, сценария вече го няма. Той, без съмнение, е онова, което в един завършен филм най-малко се вижда.“ Това са думи на един от най-великите киносценаристи – французинът Жан-Клод Кариер.

За автора

Започнал като писател в края на 50-те години, той скоро става един от най-високо ценените драматурзи в киното. Това се дължи най-вече на изключително плодотворното му сътрудничество с Луис Бунюел: във филми от „Дневникът на една камериерка“ до „Този неясен обект на желанието“. Но освен на Бунюел, Кариер е имал честта да бъде съавтор и на знаменити режисьори от ранга на Луи Мал, Пиер Етекс, Милош Форман, Фолкер Шльондорф, Жан-Пол Рапно, Уейн Уонг, Патрис Шеро, Жан-Люк Годар, Карлос Саура, Анджей Вайда и Питър Брук. Оригиналните сценарии са само една страна от богатото творчество на Кариер. Не по-малко значима е славата му на вещ майстор на филмовата адаптация. По негови сценарии са заснети екранизации по Октав Мирбо, Гюнтер Грас, Жан Жьоне, А. Чехов, Оноре дьо Балзак, Исмаил Кадаре, Марсел Пруст, Ф. Достоевски, Милан Кундера, Г. Флобер, Мишел Турние, братя Стругацки.

Още книги от автора
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Обожавам Кариер от малка. Благодаря ви!
Много приятна и завладяваща книга. Накара ме да погледна към киното по друг начин. Един от любимите ми моменти е историята с гигантската муха, в чието съществуване не могат да повярват наивните африкански племена.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-275-X
изчерпана
Цена
6.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени