Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Дора на пикник
Печатно издание
ISBN
978-619-150-201-1
Цена
4.50 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
16х23
Тегло
90 гр.
Страници
24
Дата на издаване
24 юни 2013

Дора на пикник

Текст: Кристин Ричи, Илюстрации: Сюзан Хол

Тук майката на Дора й помага да направи вкусни сандвичи с фъстъчено масло и конфитюр. „Дора на пикник“ ще ви пренесе в чудния Парк на игрите – истинско находище на забавления! Люлката, пясъчникът и пързалката са само някои от тях. Дора ще ви запознае с маймунката Ботичко, а също с Бени, Тико, Иса и още много добри приятели. Какво ли носи всеки от тях за пикника? Ботичко е взел чепка банани, Бени – ябълков сок, а Голямото червено пиле е понесло огромен плик с пуканки! Тико ще изненада всички с хляб, пълен с орехи и боровинки. А Иса се оказва чудесна домакиня – приготвила е кексчета с шоколадова глазура за всички! Лисанко-Хитранко ще се опита да задигне храната за пикника, но приятелите няма да му позволят. Тази пълноцветна книжка за четене доставя истинска наслада на малчуганите!

--> виж илюстрован откъс

За автора

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица в света за последните години. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда „Еми“. В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години. 

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица. В света до момента са издадени над 500 заглавия. Прелестното момиченце неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Приключенията на Дора стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

Всички книжки за находчивата изследователка са отлично илюстрирани, текстът е добре балансиран, лек и закачлив. Историите провокират малките читатели да решават съобразени с възрастта им логически и математически задачи, възпитават вкус към изкуството, улесняват процеса на учене на чужд език, поощряват редовната физическа активност. Случките са забавни и скроени така, че да ангажират активно вниманието на дечицата и да ги учат на нови неща по най-ненатрапчив начин. Идеята на създателите печели адмирации и заради ведрия, хуманистичен дух на поредицата – историите са лишени от насилие, главната героиня е дружелюбно, мило и жизнелюбиво момиче, освен това и най-щурите ситуации се развиват така, че да внушат на децата ценности, които нямат давност.

Още заглавия от същия жанр
Откъс
Сподели в:
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Поредицата за Дора е чудесна! Всяко дете, което се учи да срича, може да прочете самостоятелно тази хубава книга. Цялата поредица за Дора е фантастична! Ниво за четене 1 е изключително подходящо за прохождащи читатели, които трябва да се упражняват, за да добият увереност и да натрупат практика. Трябва да има повече такива книги на пазара. Книгата е с интересна история, на всеки отвор има по едно - две кратки изречения с големи илюстрации. Думите са кратки, лесни за четене и се повтарят често, така че детето да свикне с четенето им. Шрифтът е достатъчно голям, което позволява на младите читатели или родителят им да посочват всяка сричка с пръст. Препоръчвам за всеки първокласник, който иска да запише изцяло самостоятелно прочетена книга в читателски си дневник! Хубавото е, че от Дора има цяла поредица. На децата им харесва героинята и защото я познават от телевизионния екран. Те веднага искат да грабнат следващата книжка от поредицата!
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-150-201-1
изчерпана
Цена
4.50 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени