Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Норвежка гора
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0527-2
Купи
Цена
21.36 лв.
(24.00 лв.)
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас
за приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
-11%
Електронно издание
ISBN
978-619-150-468-8
Купи
Цена
10.00 лв.
(24.00 лв.)
-14лв.
Информация
Рейтинг (74)
Мнения (9)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
374 гр.
Страници
342
Дата на издаване
04 октомври 2019
Превод
Людмил Люцканов

Норвежка гора

С този изумителен елегичен роман, изпълнен с мистерия, мистицизъм, сюрреализъм, секс и рокендрол, ексцентричният майстор на смесения жанр Мураками доказва, че може да играе по струните на нашата душевност със същия успех, както и Бийтълс с тяхната песен „Норвежка гора“.

Любовта на Тору и Наоко е всеотдайна, но белязана от трагичната смърт на най-добрия им приятел. И докато Наоко все повече се оттегля в някакъв свой свят, Тору открива, че светът край него е крайно интересен и се чувства силно привлечен от една независима и сексуално освободена млада жена.

За автора

Харуки Мураками е роден през 1949 г. в Киото, но семейството му се преселва в Кобе, където се пробужда интересът му към чуждестранната литература. Завършва успешно Литературния факултет на Токийския университет, а по-късно става съдържател на джаз клуб в Шибуя. Като студент взема участие в антивоенното движение и се обявява срещу войната във Виетнам. Прекарва три години в Гърция и Италия, но през 1995 г., след земетресението в Кобе и атентата в токийското метро, решава да се завърне в Япония.

Още първата му книга, „Чуй песента на вятъра“ (1979), е отличена с престижна награда. Сам той признава, че е повлиян не толкова от японските литературни кодове, колкото от попкултурата, която му е открила прозорец към света. Преводач е на Чандлър, Фицджералд и други големи американски автори, които иска да открие за японската култура.

Мураками е признат от световната литературна критика за един от най-добрите съвременни японски писатели. Той със сигурност е най-превежданият в чужбина и с най-високи тиражи на книгите си, издавани и преиздавани многократно в целия свят.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Книгата е много яка, особено ако преди това човек се е интересувал от история на Япония, да прочел една-две книги от чужденци за Япония и от японци за Япония, да е гледал в Ю тюб една чайна церемония. Отношението на японците към живота, секса, любовта, общуването, успеха или неуспеха е коренно различно отколкото това на европейците, затова книгата не може да се хареса на всеки.

Оценка: +2

Изключителна книга,чиято красота на български остава отчасти скрита,заради грубия и непохватен превод. Препоръчвам да се чете на някакъв друг език - английски,италиански,испански, - тъй като българското издание не струва,срамно е тази деликатна книга да се превежда от хора без художествен усет и език.

Оценка: +1

Хубаво е, че този роман успя да произведе толкова разноцветни, дори полярни мнения. Различни хора сме, нали? Различни са мотивите ни да открехнем една или друга книга, различни са нагласите и очакванията ни. Но не твърдеше ли някой, че "почти всеки избор, който правим в живота си, е абсурден"? Не беше ли герой на Мураками...?:)

Оценка: -1 +4

Очаквах повече !!!
Прочетох я на анлийски.Прекрасна е.
Норвежка трева би било подходящото заглавие на тази норвежка .. боза. За мен тва са японски експерименти на гърба на потребителя

Оценка: -6 +1

нищо сюреалистично няма в книгата. това е най-праволинейната троба на мураками. но това не пречи да е една от най-добрите.

Оценка: +1

Neverojatna kniga! Ne znaeh,che e prevedena na bulgarski ezik i ja prochetoh na angliiski. Mnogo mi haresa! Preporqchvam ja na vseki!

Оценка: +2

Книгата е страхотна!

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0527-2
Купи
Цена
21.36 лв.
(24.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Електронно издание
Електронно издание
ISBN
978-619-150-468-8
Купи
Цена
10.00 лв.
(24.00 лв.)

* 14 лв. отстъпка от печатното издание
Четете бързо, лесно, евтино и удобно
Виж указания за е-книги
-14лв.
Указания за е-книги
Купи за Kindle
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени