Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Анархия на фантазията
Печатно издание
ISBN
954-529-287-3
Цена
7.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
280 гр.
Страници
364
Дата на издаване
14 ноември 2003

Анархия на фантазията

текстове и интервюта

10 юни 1982 г. Четири и половина часа сутринта. Юлиане Лоренц, която от шест години живее с Райнер Вернер Фасбиндер, се прибира в общия им дом. Тя е монтажистка и цяла нощ е работила. Намира Фасбиндер проснат гол на леглото. Студен. Мъртъв. На земята е поставен двоен матрак, покрит с мръсен, кафяв чаршаф. На него лежи мъртвият. Пепелник, пълен с около 30 фаса. Бутилка светла бира, до нея бутилка уиски и бутилка „Аделхолцнер“, е отбелязано в полицейския протокол. Предполагаемата причина за смъртта: кокаин, приспивателни таблетки, алкохол и преумора. На другата сутрин вестта за смъртта на великия немски режисьор е на първите страници на всички немски вестници. Новината измества дори тази за посещението на американския президент в Германия. „Тази свиня Фасбиндер най-после си отиде, знам, така си казаха тогава всички“, обобщава Юлиане Лоренц по повод 20-годищнината от смъртта на Фасбиндер в предаване за телевизия ZDF. За краткия си 37-годишен живот и за 13 години филмова кариера Фасбиндер снима 44 филма. Няма друг режисьор в световното кино, който да се похвали с подобна продуктивност. Защо Германия едновременно мрази и боготвори Фасбиндер? Защо той мечтае за Америка, докато целият европейски киносвят е в краката му? Книгата „Анархия на фантазията“ знае отговорите на тези въпроси.

За автора

Райнер Вернер Фасбиндер (1945-1982) е един от най-важните представители на новото немско кино. Освен филмов режисьор, работи още и като филмов и театрален актьор, сценарист, продуцент, театрален ръководител, редактор, оператор, композитор и дизайнер. За 15 години създава 41 филма, 2 телевизионни сериала, 3 късометражни филма, 4 видео продукции, 24 театрални и 4 радио пиеси и изиграва 36 роли.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Това е последната книга от поредицата, която липсваше, за да бъде цялостна. Благодаря за възможността,макар и посредством книгата, да се докосна до толкова велики човеци, оставили следа в съзнанието на цялата планета!

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-287-3
изчерпана
Цена
7.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени