Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Как вълците ме изядоха
Печатно издание
ISBN
954-529-370-5
Цена
8.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
218 гр.
Страници
280
Дата на издаване
07 октомври 2005
Превод
Анжелина Пенчева

Как вълците ме изядоха

Романът „Как вълците ме изядоха“ се радва на небивал успех, претърпял е няколко преиздания, а театралната постановка по него е абсолютен хит, издаден поради огромния интерес и на CD. Книгата, с която Ирена Доускова направи впечатляващия си пробив и се озова сред „големите” в най-новата чешка литература, представлява нееднозначен, едновременно отричащ и носталгичен поглед към тоталитаризма и към типично чешкия „принос“ към него – годините на нормализацията – през очите на дете. Дневникът на малката героиня на Доускова вълнува с неподправената автентичност на детското светоусещане. Тягостната атмосфера на тоталитарните години е олекотена, но не и омаловажена. По думите на критиката откъм писателско майсторство Ирена Доускова не отстъпва на Вивег, но по емоционална и съдържателна дълбочина чувствително го превъзхожда.

Сборникът разкази „Извратенякът“ описва „малки“ човешки драми от годините след 1989-а. Трагико-гротескните изживявания на героите ни разкриват тъжната истина, че много често причините за личните ни разочарования и крахове не идват от несъвършенството на света, от политиката, от обществото, а от собственото ни несъвършенство, от границите, които си налагаме сами, от личностната ни недостатъчност.

За автора

Чешката писателка Ирена Доускова, дръзнала да конкурира по популярност самия Михал Вивег, е родена на 18 август 1964 г., в Пришбрам. Завършила е право, но никога не е работила като юрист. Била е журналист и редактор в различни периодични издания.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-370-5
изчерпана
Цена
8.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени