Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Градът на зверовете
Печатно издание
ISBN
954-529-315-2
Цена
9.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (6)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
320 гр.
Страници
292
Дата на издаване
19 юли 2004
Превод
Еми Барух

Градът на зверовете

Петнадесетгодишният американец Александър Колд тръгва с баба си, нахаканата журналистка Кейт Колд, на опасна експедиция по Амазонка, организирана от Интернешънъл Джеографик. Тяхната мисия, в която участват още репортер, изследовател-антрополог, местен водач, заедно с дъщеря си Надя, и една очарователна лекарка, е да открият и да документират легендарния Йети от сърцето на Амазонка, наречен Звяра - страховит гигант, населяващ най-отдалечените краища на тази област. В тайнствената и необятна джунгла Александър открива един съвсем нов свят, който не познава нито куртоазията, нито лицемерието на цивилизацията. Заедно със своята спътница в пътешествието Надя, Александър се впуска в една задъхана авантюра през мистериозни и девствени територии по поречието на Амазонка, където границите между реалността и съня се размиват, където хора и богове менят местата си, където духовете крачат ръка за ръка с живите.

С тази интригуваща история, в която има обич, престъпление, красота и магически реализъм, световно известната писателка Исабел Алиенде, кани читателите от всички възрасти да надникнат в простите неща на планетата и сякаш по свой начин повтаря думите на Екзюпери: „Най-сьщественото е невидимо за очите.“

За автора

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г.

Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. Официален сайт на писателката: www.isabelallende.com

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Според мен книгата е като мост към детството, по който да минеш без да си натоварен с товара на реалността. Нужно е да се разтвориш в себе си .
Здравейте, знаете, че някои думички имат дублетни форми. Хубава седмица!
Както всичко написано от И. Алиенде, така и тази книга е чудесна, но искам да обърна внимание на българския редактор, че думата "воин" не се пише с "й".
super e knigata
Малко е детска книгата.Не е кой знае к`во ли
Много хубава книга! :)
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-315-2
изчерпана
Цена
9.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени