Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Логиката на образите
Печатно издание
ISBN
954-529-254-7
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 8.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (4)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
250 гр.
Страници
310
Дата на издаване
14 ноември 2002

Логиката на образите

Първият избор в библиотеката е тази книга, събрала есета и разговори на немския режисьор Вим Вендерс. Учил медицина и философия в Германия, изкуство в Париж и кино в Мюнхен, Вендерс започва да пише кинокритика още преди да е навършил 30 години. В началото на 70-те създава първите си филми. През 1982 г. печели „Златен лъв“ във Венеция за „Състоянието на нещата“. Две години по-късно е отличен със „Златна палма“ за „Париж, щата Тексас“. Шедьоврите му „Криле на желанието“, „Лисабонска история“, „Буена Виста Сошъл Кльб“ са го превърнали в любимец и на българската публика. Един от големите поети на киното разказва вдъхновено и завладяващо както за своите филми, така и за това, което най-силно му е повлияло: рок-музиката, класическото американско кино, филмите на японския режисьор Ясуджиро Одзу, архитектурата.

За автора

Вим Вендерс (на немски Wim Wenders), псевдоним на Ернст Вилхелм Вендерс, е германски режисьор, фотограф, писател и филмов продуцент.

Вим Вендерс е творец с огромна филмография, сценарист, продуцент, изявява се и като актьор. Той е сред основателите на Европейската филмова академия, на която в момента е президент. Вендерс е активен автор на есета за киното, а зад гърба си има издадени книги, съпътстващи неговите ключови филми.

Още книги от автора
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-254-7
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени