Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Козметика на врага
Печатно издание
ISBN
954-529-297-0
Цена
8.90 лв.
(10.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (8)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
117 гр.
Страници
95
Дата на издаване
10 февруари 2005
Превод
Светла Лекарска

Козметика на врага

След култовия роман „Изумление и трепет” (Награда на Френската академия) ИК „Колибри” предлага на читателя нова среща с неизчерпаемото въображение и безспорния талант на младата писателка.

„Без да подозирам, бях извършил идеалното престъпление. Никой не ме видя да влизам, освен жертвата. Не бях оставил следи, по които да могат да ме открият. И ето, че отново съм на свобода.”

За автора

Авторката, вече добре позната на българските читатели, пише от седемнайсетгодишна и сама определя себе си като графоманка. „Ако не пиша, ставам опасна“, казва Амели Нотомб, чиято вярна публика всяка година жадно очаква месец септември, когато на френския книжен пазар се появява „новата Нотомб“.

Родена е през 1967 година в Кобе, Япония, в белгийско аристократично семейство. Прекарва детството и юношеството си в различни страни, където баща й е посланик. През 1992 г. излиза първият й роман „Хигиена на убиеца“. Амели Нотомб е носителка на много награди, в това число награда Рене Фале, награда Ален Фурние (печели я два пътии Гран При Жионо от 2008 година. Романът „Нито Ева, нито Адам“ е отличен с награда Флор през 2007 година. „Любовен саботаж“ се нарежда сред ранните произведения на ексцентричната авторка и печели Наградата за призвание и Шардон При. През 1999 г. на Амели Нотомб й е присъдена Голямата награда на Френската академия за „Изумление и трепет“. Деветнайсетият ѝ роман носи заглавие „Форма на живот“ и е номиниран за първата селекция на наградата „Гонкур“ (2010).

Днес Амели Нотомб е една от най-четените френскоезични писателки в света. Повече от три десетилетия успехът не я напуска и романите ѝ неизменно са на челните места по продажби.

След Хигена на убиеца, екранизиран през 1999 г. от Франсоа Руджери с Жан Ян и Барбара Шулц в главните роли, и Изумление и трепет на режисьора Ален Корно със Силви Тестю, Синята брада е третият роман на Амели Нотомб, който оживява в киносалоните. Издаденият в България роман Любовен саботаж е превъплътен в театрална пиеса и опера.

Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Обожавам я! Потапям се цялата в нейните книги, затварям се в този щур свят и няма излизане!
Находчиво, леко и сочно! Обичам тази жена:-)
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-297-0
изчерпана
Цена
8.90 лв.
(10.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени