Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Има ли щастлива любов?
Печатно издание
ISBN
978-954-529-122-2
Цена
14.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (7)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
400 гр.
Страници
368
Дата на издаване
13 октомври 2009
Превод
Росица Ташева

Има ли щастлива любов?

Как отношенията баща–дъщеря и майка–син предопределят любовния ни живот

Няма нищо по-трудно от любовта и нищо по-сложно от живота по двама. Изхождайки от психоаналитичната си практика, Ги Корно ни разкрива скритите механизми, които направляват поведението ни и предопределят живота в двойката. Взаимоотношенията родители–деца обуславят непосредствено любовния ни избор и отекват върху терена на любовта. Така мълчанието на бащата може да роди „прекалено обичащата жена“ или излишъкът на майчини грижи –„мъжа, който се страхува да обича“. Когато двамата се срещнат, резултатът е невъзможната двойка.

Съществува ли тогава щастлива любов? Да, отговаря Ги Корно, но само при условие, че конфликтите се превърнат в повод да осъзнаем раните, преживени в детството, и да се излекуваме от тях. Любовта е сложна алхимия, която „става“ само когато сме завоювали истинска близост със себе си. Преди всичко трябва да се научим да обичаме себе си, за да овладеем нелекото изкуство да обичаме другия.

Международен психологически бестселър, продаден в милионни тиражи в цял свят

За автора

Канадският психоаналитик Ги Корно е роден през 1951 г. в Квебек. Последовател е на школата на Юнг и разделя времето си между психоаналитичната практика и писането. Автор е на придобили световна известност книги като „Отсъстващи бащи, изгубени синове“, „Има ли щастлива любов?“ (ИК „Колибри“) и др.

„Има ли щастлива любов?“ (1997) е най-нашумялото му произведение, издадено в огромни тиражи в САЩ, Германия, Франция, Италия, Швеция, Япония и в много други страни. Успехът на книгата се дължи на умението на автора да поднесе в достъпна форма една извънредно сложна психологическа материя, която досега е била запазен периметър на учените психоаналитици.

Заедно с терапевтичната и литературната си работа Корно изнася лекции по цял свят и е основател на aсоциацията „Сърце“, в която творци и лекари организират курсове и ателиета, посветени на личностното израстване.

През пролетта на 2007 г. Корно се разболява от лимфома и се оттегля от обществения живот. Обиколката му за представянето на книгата „Най-доброто в нас“ е отменена. През есента на същата година по телевизията Корно разказва как протича болестта му и какво прави, за да я пребори, а в началото на 2008-а лекарите обявяват пълното изчезване на рака.

Още книги от автора
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, Мел, не сте обърнали внимание на мненията и коментарите малко по-долу, за съжаление не се предвижда нов тираж засега. Няма да съжалявате, ако се доверите на Милена Динкова и нейната книга „Любовта - какво не знаем за нея“. Хубава седмица от нашия екип:-)
Здравейте, предвиждате ли нов тираж на книгата, тъй като много искам да си я купя...

Оценка: -1 +2

Здравейте, Яна, за съжаление към настоящия момент не предвиждаме нов тираж. Хубава седмица!
Моля да кажете дали ще има тираж, защото много бих искала да я имам.

Оценка: -1 +1

много добра книга! даде ми много отговори и още колко въпроси отвори.. препоръчвам я на всеки който се интересува от себе си.
Страхотна книга, мисля , че дава отговори на много въпроси ,които сме си задавали . Препоръчвам я на всеки който иска да намери отговорите на живота си. Тази книга трябва да се чете от хора , които са готови за това, нуждата трябва да е осъзната.

Оценка: +2

Чудесна книга, отговаряща на толкова много въпроси за неосъзнатите подтици в поведението ни, заложени някъде в детството. Написана от професионален психолог и макар на моменти да е малко тежичка като език, определено е изключително ценно четиво, което трябва да се осмисли!Благодаря на издателството за избора!
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-122-2
изчерпана
Цена
14.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени