Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Пълен напред, Джийвс
Печатно издание
ISBN
978-954-529-663-5
Цена
12.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
270 гр.
Страници
272
Дата на издаване
04 март 2009
Превод
Димитър Стефанов, Савина Манолова

Пълен напред, Джийвс

Никой не оспорва безграничните способности на Джийвс да решава проблеми от всякакво естество и да измъква работодателя си и неговите тиквоглави приятелчета от всевъзможни каши, в които сами са се накиснали. Ала когато Гъси Финк-Нотъл се вслушва в съвета му, целящ да го събере с любимата девойка, той се озовава затънал до шия в най-гъстата каша, която този път дори не е забъркал сам. Възможно ли е Джийвс вече да дава фира? Бърти решава, че икономът му не е единственият мозък в околността и скроява собствен план, според който Гъси най-сетне ще се окаже сгоден за любимата си, Тъпи ще се събере за пореден път с братовчедката му Анджела, а чичо Том ще развърже кесията си в полза на леля Далия. И както винаги става с плановете на Бърти, за нула време нещата безндадеждно се оплескват.

"Човек не се опитва да анализира слънчевата безупречност на Удхаус, а иска само да се грее на неговата топлина и великолепие."
Стивън Фрай, изпълнител на ролята на Джийвс в многократно награждаваната телевизионна поредица

"Удхаус е чисто и просто най-големият комик сред писателите, който се е раждал."
Дъглас Адамс

"Идиличният свят на Удхаус е извън времето и пространството и ще продължи да освобождава и идните поколения от плена на ежедневието и депресията. Той създаде за нас един свят, в който да живеем за свое удоволствие."
Ивлин Уо

За автора

Сър Пелъм Гренвил Удхаус (1881-1975) тъче своето писателско платно на фона на идилична предвоенна Англия (става дума за Първата световна война) във висшето британско общество. Днес той е известен преди всичко с романите и разказите си за Джийвс, клуб „Търтеите”, мистър Мълинър и замъка Бландингс. Но Удхаус се е изявявал също така активно и плодотворно като драматург (15 пиеси) и сценарист на музикални комедии (250 песни за 30 мюзикъла). Работил е с музиканти от ранга на Коул Портър и Гършуин.

И все пак той си остава в съзнанието ни като любим хуморист, обожаван от писатели като Ивлин Уо, Ръдиард Киплинг, Дъглас Адамс, Салман Рушди и Тери Пратчет. Книгите на Удхаус се препоръчват от психиатри като терапевтично средство за изваждане от депресия, но няма нужда да сме психически зле, за да им се радваме.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Съгласен съм с Fortuna. Изключително безхаберна работа от гледна точка на редакция. "Кривулича"? Сбъркани предлози, печатни грешки, а/ъ и какво ли още не. Моля ви да преглеждате по-зорко текстовете си, защото отнема огромно удоволствие от прочита на книгата...
Книгите на Удхаус са великолепни. Не мога да не отбележа обаче, че това издание е пълно с правописни грешки. Те не само са изключително дразнещи, но развалят и общото впечатление от книгата. Моля Ви, поне преглеждайте текстовете, преди да ги пуснете за печат. Грешки като "одържам победа" (вместо "удържам")и "забелязЪл" (вместо "забелязал") могат да откажат читателя да продължи нататък.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-663-5
изчерпана
Цена
12.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени