Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Силата на миналото
Печатно издание
ISBN
978-954-529-664-2
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 11.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
330 гр.
Страници
224
Дата на издаване
21 март 2008
Превод
Нева Мичева

Силата на миналото

Един случаен летен ден Джани Орцан, обичан детски писател, който живее спокойно с жена си и сина си в Рим, чува невероятна история за истинската самоличност на наскоро починалия си баща. Докато Джани се опитва да разнищи новата версия на общото им минало, в тази книга се случват още ред интересни неща: Орсън Уелс чете Пиер Паоло Пазолини; Клинт Истуд се бори за живота на Кевин Костнър; руският шахматист Баланда излиза от затруднителна партия с ъперкът; лансира се теория за връзката между ризите с къси ръкави и почтеността на мъжете, които ги носят; става ясно какви са опасностите от това, да подслушаш гостите си, докато напускат дома ти. Увлекателно и необичайно четиво за ценителите на добрия роман, приложната политика, Италия, киното и свежото чувство за хумор.

За автора

Първият роман на Сандро Веронези (Флоренция, 1959) „Закъде отпътува този весел влак?“ излиза през 1988 г., а последният засега, „Троя в пламъци“ - през 2007-ма. През 2000 г. „Силата на миналото“ го поставя във фокуса на всеобщото внимание, като печели две от най-престижните национални литературни награди: „Кампиело“ и „Виареджо“. Шест години по-късно „Кротък хаос“ е отличен с най-важния приз за белетристика в Италия - „Стрега“. Освен че по образование е архитект и от десетилетия се изявява като публицист, Веронези е и преводач на „Страх и омраза в Лас Вегас“ на Хънтър С. Томпсън на италиански и е автор на театралната адаптация на филма „Ничия земя“ на Данис Танович.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Благодарим Ви за споделените впечатления, Магдалена, ще ги имаме предвид!

Оценка: +1

Прекарах няколко чудесни часа в компанията на Сандро Веронезе. Хареса ми сюжетната линия, неочакваният на места хумор и второстепенният герой, който е доста по-впечатляващ от главния. Молба към Колибри - ако е възможно преведете и други негови книги.

Оценка: +3

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-664-2
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени