Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Силата на миналото
Печатно издание
ISBN
978-954-529-664-2
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 11.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (4)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
330 гр.
Страници
224
Дата на издаване
21 март 2008
Превод
Нева Мичева

Силата на миналото

Един случаен летен ден Джани Орцан, обичан детски писател, който живее спокойно с жена си и сина си в Рим, чува невероятна история за истинската самоличност на наскоро починалия си баща. Докато Джани се опитва да разнищи новата версия на общото им минало, в тази книга се случват още ред интересни неща: Орсън Уелс чете Пиер Паоло Пазолини; Клинт Истуд се бори за живота на Кевин Костнър; руският шахматист Баланда излиза от затруднителна партия с ъперкът; лансира се теория за връзката между ризите с къси ръкави и почтеността на мъжете, които ги носят; става ясно какви са опасностите от това, да подслушаш гостите си, докато напускат дома ти. Увлекателно и необичайно четиво за ценителите на добрия роман, приложната политика, Италия, киното и свежото чувство за хумор.

За автора

Първият роман на Сандро Веронези (Флоренция, 1959) „Закъде отпътува този весел влак?“ излиза през 1988 г., а последният засега, „Троя в пламъци“ - през 2007-ма. През 2000 г. „Силата на миналото“ го поставя във фокуса на всеобщото внимание, като печели две от най-престижните национални литературни награди: „Кампиело“ и „Виареджо“. Шест години по-късно „Кротък хаос“ е отличен с най-важния приз за белетристика в Италия - „Стрега“. Освен че по образование е архитект и от десетилетия се изявява като публицист, Веронези е и преводач на „Страх и омраза в Лас Вегас“ на Хънтър С. Томпсън на италиански и е автор на театралната адаптация на филма „Ничия земя“ на Данис Танович.

Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Благодарим Ви за споделените впечатления, Магдалена, ще ги имаме предвид!

Оценка: +1

Прекарах няколко чудесни часа в компанията на Сандро Веронезе. Хареса ми сюжетната линия, неочакваният на места хумор и второстепенният герой, който е доста по-впечатляващ от главния. Молба към Колибри - ако е възможно преведете и други негови книги.

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-664-2
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2020 © Всички права запазени