Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Крабат
Печатно издание
ISBN
978-954-529-656-7
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 20.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (8)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
25/20.5
Тегло
370 гр.
Страници
156
Дата на издаване
17 декември 2008
Превод
Кети Иванова

Крабат

„Крабат“ (1971) е най-прочутото произведение на Отфрид Пройслер, роман-приказка за черна магия, преображения, приятелства, предателства, първа любов и разни начини за бягство от и към злото. Малкият скитник Крабат е призован насън в чудатата, отбягвана от всички воденица в Козелбрух, където се цани на работа при едноокия Майстор. Момчетата, които се трудят в това страховито място, са общо дванайсет – разумният Тонда, гламавият Юро, доносникът Лишко, силните като мечоци братовчеди Михал и Мертен... Денем те са обикновени воденичарски калфи, но веднъж в седмицата, превърнати в гарвани, се учат по книгата Корактор за магьосници, а веднъж в месеца, при новолуние, цяла нощ безмълвно мелят невиждания товар, докаран от странник с огнено перо на шапката. Три години трае изпитанието на Крабат и когато приключва, нищичко във и около него вече не е същото...

За автора

Отфрид Пройслер (1923, Райхенберг) е едно от големите имена в германската литература за деца, наред с Ерих Кестнер и Михаел Енде. След щастливо детство в Северна Бохемия, е изпратен на фронта по време на Втората световна война и прекарва пет години в съветски плен. Работи като начален учител и вестникарски репортер до 1970 г., когато се отдава изключително на писане. Пройслер се прославя с разкази и романи за деца и юноши: „Малката вещица“, „Малкият призрак“, поредицата за разбойника Хоценплоц, „Крабат“. Неговите приказни истории са всичко друго, но не и еднозначни или наивни, героите му търсят първо себе си и чак след това приключения и съкровища. Най-хубавите му вълшебства са тези на общуването между хората. Трийсет и двете Пройслерови творби са познати по цял свят както като книги, така и във филмовите си варианти. Преводите им са около 300 на над 50 езика, а повечето от тях са носители на литературни отличия.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, Колибри! Пишете, че книгата е вече три лева, но в сайта е 5. Искам да купя няколко бройки. Каква всъщност е цената?
Здравейте, книгата вече е на цена 3 лв. в сайта и книжарниците ни.

Оценка: +2

Извинявайте, но сте сложили цена от 3 лева за тази книга, а по книжарниците е по 20 - ако си я поръчам , колко ще ми вземете ? :)

Оценка: +1

не е толкова зле!!!
тази книга е поне 100см.
Най-хубавата книга заслужава си да я поръча човек, а за какво се разказва тази книга?В тази книга приказки ли има?А знаете ли дали има други книги от тази поредица?
Това е малък приказен роман за по-големи деца, между 10 и 15-16 години, както и за възрастни, които обичат вълшебните истории. Много хубав език, много красиви оригинални (правени специално за българското издание) илюстрации.
За какво се разказва тази книга? В нея приказки ли има.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-656-7
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени