Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Берю-Берю
Печатно издание
ISBN
954-529-168-0
Цена
8.00 лв.
Купи

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
280 гр.
Страници
398
Дата на издаване
08 октомври 2000

Берю-Берю

IN MEMORIAM

На САН АНТОНИО, гения на словоблудството, царя на езика във всичките му мислителни употреби, виртуоза на сюжетофабулата, Сан Антонио-то на санантониовизмите, Евереста на кримипорнопародията, Чомолунгмата на светскоплътскитеобноски, върха на изящната словесност и на словесната изящност, нирваната на литературната наслада, рая-ад на преводачите, Монблана на перото. МИР НА ПРАХА МУ!

Нека се насладим на едно от брилянтните му творения.

Категории
За автора

През 2000г. саркастичният дух на Сан Антонио отлетя в други селения. Но вероятно и от там, където се намира вече, продължава да следи с безпощадно ироничния си поглед Човешката комедия, която беше обект на присмеха му през целия му земен път.

Сан Антонио не признава никакво табу, за него няма нищо свято. Той е един от най-известните френски криминални писатели от втората половина на XX век, написал повече от 300 романа и продал повече от 270 милиона екземпляра.

Истинското му име е Фредерик Дарр а под името Сан Антонио публикува първата си книга през 1949 година, където Сан Антонио е не само псевдоним на писателя, го също и главен герой.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Уникален! Тясно му е в съществуващия речник. До толкова обича да борави с думите....,че измисля нови.
Съгласен съм, че сюжетът не е най-важното в тази книга (не съм чел други от този автор), но начина на писане ме заинтригува и често ме разсмива в комбинация с героите и историята. Препоръчвам я!

Оценка: +1

За да оцени и изпита удоволствие от "Берю Берю" и другите произведения на Сан Антонио, човек трябва да е чел много. Много художествена стойностна литература. Иначе има опасност да се подхлъзне по циничното звучене на творбата и да изпусне невероятната способност на автора да покаже колко на сериозно се взимаме ние - хората. Много писатели са го правили, но Сана го прави по неповторим начин. За преводача 10 по шестобалната система!!! Едва ли някой, който чете книгата, след време може да си спомни сюжета, но пък неповторимото усещане за една страница с епитети за една .......(нещо си) или друго нещо - никога няма да забрави.

Оценка: +1

Книгите му страхотни. Шедьоври отвсякъде. Много пиперлив език, омешан с интересна история и гарниран със страхотен сюжет. Тази не съм я чел, но я поръчвам и ....
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-168-0
Купи
Цена
8.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени