Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Никога не ме оставяй
Печатно издание
ISBN
978-954-529-637-6
Цена
11.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (6)
Мнения (16)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
282
Дата на издаване
23 август 2008
Превод
Мария Донева

Никога не ме оставяй

„Никога не ме оставяй“ е разтърсващ разказ за нашата невинност и загубите, които понасяме. Като деца Кати, Рут и Томи учат в училище-пансион за богати в разкошната английска провинция, където царят тайнствени правила и където учителите непрекъснато напомнят на питомците си колко са специални и привилегировани. Години по-късно Рут и Томи отново се появяват в живота на Кати и тя за пръв път обръща поглед назад към споделеното им минало, за да се опита да проумее какво именно ги е правело толкова специални и как привилегированото им положение се е отразило на по-късния им живот.

За автора

Английският писател от японски произход Кадзуо Ишигуро (роден 1954 г. в Нагасаки) е автор на общо шест романа, сред които „Остатъкът от деня“, спечелил наградата „Букър“ и превърнал се в международна сензация. През 1995 г. кралицата го награждава с Ордена на Британската империя за особени заслуги към английската литература, а френското правителство го прави през 1998 г. Кавалер на Ордена за изкуство и литература. Живее в Лондон с жена си и дъщеря си.

Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Моля ви, преиздайте я... Книгите е така високо оценена от маса читатели, а аз колкото и да я търся, не я откривам.

Оценка: -2 +1

Гледах филма... Мислих за него седмици наред... Невероятно, различно, зловещо , плашещо!

Оценка: -1

Здравейте, не се планира преиздание на книгата, за съжаление. Благодарим за интереса!
Моля ви, преиздайте я!!!

Оценка: -1 +2

Гледах филма - разтърси ме задълго и из основи, определено един от най-силните, които изобщо съм гледала, затова купих с голямо желание книгата в оригинал и й се насладих максимално, преживяйвайки всичко наново. Колибри, това е велика книга!

Оценка: -1 +1

Филма е невероятен просто !! Толкова много ме разчувства и плаках толкова много .... сега ще прочета и книгата, в Замунда има добри отзиви за нея.

Оценка: -1

Гледах филма ,дълбок замисъл искам да прочета и книгата .Мисля си ,че не може да не е добра.

Оценка: +1

Току-що изгледах филма. Много емоционален и не мога да си представя някой да се отнася така с човешки същества и да ги отглежда с такава ужасна цел. Ще си купя книгата при първа възможност. Анотацията можеше наистина да е много по-различна. Корицата можеше да е много, много по-добра.

Оценка: +1

Аз също съм шокирана от невярната анотация. Чела съм "Остатъкът от деня" - мога да кажа само едно flowless.... Гледах филма и сега търся да си купя и тази, според мен този филм ще разплаче всеки, вярно е че някои детайли остават неясни, но цялата атмосфера която внушава те разтърсва...Поне аз много плаках, не мога да не прочета и книгата сега.

Оценка: +1

Книгата все още не съм чела, но изгледах филма и мога да кажа, че не е направен както трябва (поне той). Някои моменти се губят и зрителя има чувството, че е пропуснал най-съществения момент. Сега се чудя дали да прочета книгата... Може би пък там ще намеря липсващата част от пъзела, за да се получи СТРАХОТНА история ...

Оценка: -2

Имате ли намерение да преиздавате книгата?

Оценка: -2 +2

Вярно е, че анотацията не отговаря на действителното съдържание на книгата. Но аз съм доволна, защото ако предварително беше резюмирано истинското съдържание, нямаше да прочета тази великолепна книга, защото в нея важно е не съдържанието, а дълбочината и въпросите, които повдига. В момента търся да си купя всички книги от този автор.

Оценка: -1

НА мен лично не ми харесва книгата. В резюмето което вписано за какво става на въпрос в самата книга, няма нищо общо с това, което наистана представлява конкретното четиво ! Корицата наистина е безмислена и не по темата, но.... какво да кажа повече.. Може пък на някой да му допадне подобнон нещо, знае ли човек "Различни хора,различни идеали" .

Оценка: -1

Действително разтърсваща книга! Завладяващ разказ, повдигащ потресаващи въпроси. Ужасна корица. Анотация - под всякаква критика. При това невярна - недопустимо!

Оценка: -1

Корицата е безумна. Все по-лоши стават. Жалко, че не може да се клонира по една Яна Левиева за всички издателства.

Оценка: -2

Тази анотация е абсолютна измислица. За нищо подобно не става дума в книгата - децата, които живеят в "превигилирована" обстановка всъщност са клонирани за органи хора. И не търсят невинноста си, а се опитват да разберат дали, и защо са по малко от връстниците си. Единственото вярно нещо в цялото ревю е, че книгата е разтърсваща! Едно добро ревю за книгата от Маргарет Атууд: http://slate.com/id/2116040/ ПП. Поредната ужасна корица.

Оценка: -2 +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-637-6
изчерпана
Цена
11.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени