Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Книга на илюзиите
Печатно издание
ISBN
978-954-529-605-5
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 12.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (3)
Мнения (5)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
230 гр.
Страници
292
Дата на издаване
05 юни 2008
Превод
Ангел Игов

Книга на илюзиите

След шумния успех на „Нюйоркска трилогия“, „Лунен дворец“ и „Нощта на оракула“ големият американски писател Пол Остър е отново на българския пазар с един от последните си романи - „Книга на илюзиите“. Дейвид Зимър, университетски преподавател по литература, изгубва семейството си в самолетна катастрофа и месеци наред се опитва да удави мъката си в алкохол. Един ден обаче нещо го изважда от болезнената апатия и той дори успява да се усмихне: това е кратко филмче с неизвестния за него комик от ерата на нямото кино Хектор Ман, мистериозен особняк, който излиза от дома си през един януарски ден на 1929 г. и повече никой не го вижда. Кой е Хектор Ман? Дейвид Зимър е заинтригуван до такава степен, че започва проучвания с намерението да напише книга за него. Един ден намира в пощенската си кутия писмо, пристигнало от малко градче в Ню Мексико и изпратено от жената на Хектор Ман, която го кани да посети отдавна смятания за мъртъв комик. Но дали той наистина е жив или това е мистификация? Зимър не знае какво да прави. Докато още се колебае, една нощ през къщата му се появява странна жена, която му помага да вземе решение и с това изцяло променя живота му.

За автора

Романист, поет, преводач, режисьор - Пол Остър е дълбоко свързан с Бруклин, където създава голяма част от творчеството си. Книгите му, обсебени от темите за самотата, отчуждението и ролята на случайността в живота ни, разкриват противоречията на непрекъснато променящото се американско общество.

У нас са издадени едни от най-значимите му произведения, в т.ч. дебютната му (мемоарна) творба „Изобретяване на самотата“ и монументалния роман „4 3 2 1“ -  виртуозно конструирана сага, номинирана за наградата „Ман Букър“.

Най-новата книга на писателя, който винаги е отстоявал ясна гражданска позиция, е есето „Bloodbath Nation”, чийто фокус е крещящият проблем с насилието в САЩ и необходимостта от адекватни регулации относно притежаването на оръжие.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Предстои Музика на случайността - The Music of Chance
Здравейте,Колибри! Кои други книги от Пол Остър планирате да издадете?
Предстоят много нови книги и от Пол Остър и от Харуки Мураками. В момента се работи по тях, очакват се на пазара през интервали от 2-3 месеца.
Да, Пол Остър заслужава повече внимание. Има толкова много почитатели в България и толкова малко издадени книги. Защо? Същото се отнася и за книгите на Харуки Мураками.
Моля, издавайте още книги на Пол Остър. "Книга на илюзиите" вече е издавана.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-605-5
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени