Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора
Печатно издание
ISBN
978-954-529-585-0
Цена
12.00 лв.
изчерпана
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
280 гр.
Страници
Дата на издаване
28 май 2008

Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора

Сигурно често ви се случва да искате да получите нещо, което не са склонни да ви предложат. Например: съседът с трите котки да се погрижи за кучето ви, докато сте в отпуска, синът ви да се запише да тренира спорта, който не го влече особено, жена ви да намали цигарите, а дъщеря ви -- пиенето, подчинените ви да работят по-организирано, приятелите ви да ви придружат на митинга, към който не проявяват особен интерес, клиентите ви да изпробват безбожно скъпия нов дезодорант. Как постъпвате? Можете, разбира се, да наложите волята си, ако разполагате с власт. Можете да приложите метода на убеждението, ако сте достатъчно сладкодумни. А можете и да прибегнете до манипулация. Трябва само да сте запознати с някои основни техники. (Впрочем ако думата „манипулация“ ви плаши, заменете я с приетия отвъд Атлантика политически правилен израз „периферна поведенческа технология“!)

Социопсихолозите Жан-Леон Бовоа и Робер-Венсан Жул са сметнали, че е редно почтените хора да са наясно с манипулирането – това широко разпространено във всекидневието явление, – за да могат да го използват за почтени цели, но и за да могат да се предпазят, ако станат обект на непочтени намерения. Техниките на подадената топка, на открехнатата врата, на затръшнатата врата, на предизвиканото неудобство, на коварното напомняне, подробно описани в това „Кратко ръководство по манипулация“, ще ви помогнат по-лесно да накарате другия да направи това, което вие желаете. А свежият начин, по който е поднесена информацията, многобройните примери, илюстриращи тезите на авторите, ще ви позволят да научите много нови неща, забавлявайки се.

За автора

Жан-Леон Бовоа е професор по социална психология. Най-известният му труд е „Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора“ (2002), написан съвместно с Робер-Венсан Жул. Книгата става бестселър, от който са продадени 200 000 копия само във Франция, преведена е на няколко езика.

Робер-Венсан Жул

Робер-Венсан Жул е професор по социална психология. Най-известният му труд е „Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора“ (2002), написан съвместно с Жан-Леон Бовоа. Книгата става бестселър, от който са продадени 200 000 копия само във Франция, преведена е на няколко езика.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
който иска да се развива и харесва такива неща, няма да съжалява,ако прочете книгата!

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-585-0
изчерпана
Цена
12.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени