Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Психоаналитикът
Печатно издание
ISBN
978-954-529-599-7
Цена
15.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
390 гр.
Страници
512
Дата на издаване
15 май 2008
Превод
Павел Главусанов

Психоаналитикът

Психоаналитикът Фредерик Старкс получава анонимно писмо, че преди време е съсипал живота на неизвестния автор и че разполага с десет дена, за да разкрие неговата самоличност. Не го ли стори, трябва да се самоубие; в противен случай един след друг членове от семейството му ще умират в мъки. Отначало Старкс е дезориентиран и неспособен да направи каквото и да било, но много скоро се окопитва, връща се назад към бивши случаи от практиката си и научава, че една негова пациентка се е самоубила в депресивно състояние, като е оставила трите си деца сираци. Тази информация обаче не е достатъчна, за да спаси живота му и той трябва да призове на помощ неподозирани свои качества и опита си на медик, за да оцелее.

„Психоаналитикът“ е удостоен с Голямата награда за криминална литература във Франция за 2004 г.

За автора

Джон Каценбах (роден 1950) започва да пише като криминален репортер за „Маями Хералд“, „Ню Йорк Таймс“, „Уошингтън Поуст“ и други големи вестници. Днес се нарежда сред най-големите и най-тиражираните американски писатели на трилъри, а романите му са сред най-награждаваните и най-често филмираните. Автор е на „В разгара на лятото“ (успешно филмиран с Кърт Ръсел, Мюриел Хемингуей и Анди Гарсия в главните роли), „Човекът сянка“, „Пътникът“, задържал се с месеци в списъка на бестселърите на в. „Ню Йорк Таймс“, „Справедлива кауза“ (филмиран с Шон Конъри в главната роля), „Войната на Харт“ (с Брус Уилис в главната роля) и други.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Чета книгата в момента и не мога да я оставя. Прекрасна история за това какви биха могли да бъдат последствията от това да отхвърлим призива за помощ, отправен от човек, изпаднал в отчаяние. Животът на главния герой се променя тотално, след като получава писмо, което му напомня за извършени и забравени грешки от миналото. Поставен му е ултиматум- за кратък срок от време е длъжен да разбере кой е авторът на заплахата или не му остава друго освен да се самоубие. В противен случай ще умре негов близък роднина. Дадено е начало на зловещата игра и едва ли очаква, че след всичко това вече няма да е същият, ще загуби лична безопасност,приятели, кариера, накарая дори и самия себе си. Въвлечен в смъртоносна игра на котка и мишка, трябва да се върне в миналото си като психоаналитик, да разбере къде и защо е сгрешил и не е успял да спаси пациент от самоубийство. И въпреки че няма нищо и трябва да започне нанова, ще намери ли сили да открие истината за миналото си? Загадки, зловещо минало, житейски обрати- всичко това ви очаква с "Психоаналитика". Жалко, че е изчерпан тиражът! :)

Оценка: +1

Страхотен роман. Струва си всяка стотинка.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-599-7
изчерпана
Цена
15.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени