Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Лек за камъни
Печатно издание
ISBN
978-954-529-591-1
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 8.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (11)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
110 гр.
Страници
95
Дата на издаване
28 март 2008
Превод
Нели Раданова

Лек за камъни

„Лек за камъни“ е историята на една колкото обикновена, толкова и необикновена жена, която живее отредения ѝ от съдбата нелек и нерадостен живот. Като се изключат камъните в бъбреците в него привидно всичко е наред, но липсва най-важното нещо – любовта. Срещата ѝ с Ветерана, болен от нейната болест, е началото на другия ѝ живот, заради който си струва да се откаже от всичко и да прежали всичко. Другият живот, който би могла да живее…

„Лек за камъни“ разказва и за още нещо: какво е човек, какво иска да бъде и как го виждат околните. Разказва и за истината, собствената и чуждата. И за границите – тези, които ни налагат другите, и по-страшните, които си налагаме сами. И за смелостта да ги прекрачим, за да бъдем това, което сме.

„Удивителна и забележителна.“
Експрес

„Истинско малко бижу, дошло при нас от Сардиния.“
Книжарница „Мола“

„Малка книжка фетиш, изящна и омагьосваща като скъпоценен камък.“
В. „Либерасион“

За автора

Милена Агус, превзела италианските книжни класации през последната година, живее, работи и пише в Сардиния. За семейството си казва, че са „сардинци още от палеолита“, а критиката я нарича „сардинската фея“. „Лек за камъни“ e втората й книга, която пожъна небивал успех в Италия и в други европейски страни. Романът е удостоен с множество литературни отличия, сред които наградата „Елза Моранте“.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Колко кратичка и пълна може да бъде една история на 4 поколения, колко топла и чувствена една драма от Сардиния! В дъното прозира пагубното влияние на консервативните нрави в такива затънтени места, но това са и места цветни и населени с хора с буйна кръв, затова атмосферата не е потискаща. Преизказното наклонение и леещият се език създават чувство за носталгия и прикрита романтичност, но в Южна Италия сякаш емоциите и страстите винаги надделяват и книгата оставя не горчив, а сладък вкус.

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-591-1
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени