Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Малък детски психотерапевт
Печатно издание
ISBN
978-954-529-587-4
Цена
5.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
12/16.5
Тегло
130 гр.
Страници
134
Дата на издаване
07 април 2008
Превод
Жанина Драгостинова

Малък детски психотерапевт

Бърза помощ за деца в беда

Как да реагираме, когато някоя сутрин намерим любимия хамстер на детето ни мъртъв в клетката му? Как да осъществим така отдавна желаната раздяла с биберона? Какво да направим, когато по-голямото дете бие сестричето си? Как да се справим със ситуация на разочарование от Дядо Коледа? Как да действаме, ако открием контролно с двойка по математика или пък ако детето ни е тормозено от по-големите в училище?

„Малък детски психотерапевт“ предлага на родителите съвети и първа помощ, когато децата са изпаднали в беда и имат нужда от психологическа подкрепа. Разгледаните 33 примера са не само представителни за малки деца, за деца от училищна възраст и за подрастващи, но и са така подбрани, че да представляват модел за поведение в различни кризисни ситуации. Предложените мерки за бърза помощ се базират на дългогодишен опит от лекарската практика и се основават на най-новите изследвания в областта на познанието за психическата травма. Неизменен придружител на мама и татко, който лесно може да се пъхне в задния джоб и извади при първа необходимост.

За автора

Д-р Йоханес Вилкес, роден през 1961 г., е бил главен лекар в отделението по детска и юношеска психиатрия и психотерапия в университета „Ерланген-Нюрнберг“. Днес е баща на три деца и има частен кабинет по детска психиатрия в Ерланген. Заедно с многобройните публикации в научни списания той е автор и на книгите „Кибритеното момче“ (2002) и „Мечката на Буденброкови“ (2006).

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
mnogo polezna kniga
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-587-4
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени