Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Антихриста
Печатно издание
ISBN
978-954-529-504-1
Цена
7.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (5)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
200 гр.
Страници
100
Дата на издаване
14 февруари 2008
Превод
Светла Лекарска

Антихриста

Бланш е затворена в себе си и самотна шестнайсетгодишна девойка, която води безцветно съществуване, потопена в света на книгите, далеч от бурните преживявания на връстниците си. Неочакваната среща с очарователната и сигурна в себе си Христа ще промени завинаги живота й. Жертва на желанието си да има близка приятелка, Бланш се оставя да бъде въвлечена в тираничните и садистични игри на безцеремонната Христа. Постепенно дружбата им се изражда в перверзно преследване, от което Бланш рискува да излезе наранена и още по-самотна отпреди. Един жесток и едновременно нежен роман за терзанията на юношеството, в който двусмислието на чувствата е предадено майсторски от авторката на „Изумление и трепет“ (Награда на Френската академия) и „Речник на собствените имена“.

Бях на шестнайсет години. Не притежавах нищо, нито материални блага, нито душевен комфорт. Нямах приятел, нито любим, нищо не бях преживяла. Нямах хрумвания, не бях сигурна дали имам душа. Имах само тяло.

За автора

Авторката, вече добре позната на българските читатели, пише от седемнайсетгодишна и сама определя себе си като графоманка. „Ако не пиша, ставам опасна“, казва Амели Нотомб, чиято вярна публика всяка година жадно очаква месец септември, когато на френския книжен пазар се появява „новата Нотомб“.

Родена е през 1967 година в Кобе, Япония, в белгийско аристократично семейство. Прекарва детството и юношеството си в различни страни, където баща й е посланик. През 1992 г. излиза първият й роман „Хигиена на убиеца“. Амели Нотомб е носителка на много награди, в това число награда Рене Фале, награда Ален Фурние (печели я два пътии Гран При Жионо от 2008 година. Романът „Нито Ева, нито Адам“ е отличен с награда Флор през 2007 година. „Любовен саботаж“ се нарежда сред ранните произведения на ексцентричната авторка и печели Наградата за призвание и Шардон При. През 1999 г. на Амели Нотомб й е присъдена Голямата награда на Френската академия за „Изумление и трепет“. Деветнайсетият й роман носи заглавие „Форма на живот“ и е номиниран за първата селекция на наградата „Гонкур“ (2010).

Днес Амели Нотомб е една от най-четените френскоезични писателки в света. Повече от две десетилетия успехът не я напуска и романите й неизменно са на челните места по продажби.

След Хигена на убиеца, екранизиран през 1999 г. от Франсоа Руджери с Жан Ян и Барбара Шулц в главните роли, и Изумление и трепет на режисьора Ален Корно със Силви Тестю, Синята брада е третият роман на Амели Нотомб, който ще оживее в киносалоните. Издаденият в България роман Любовен саботаж е превъплътен в театрална пиеса и опера.

Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
"Живак" е страхотна! Първата книга на Нотомб, която прочетох и вече нямам търпение за следващите..
От Амели Нотомб до средата на годината ще излезнат книгите "Живак" и "Нито Ева, нито Адам". Редовна информация за предстоящите заглавия се качва в рубрика Очаквайте.
Предвиждате ли нови книги на Амели Нотомб в близко бъдеще?
Здравейте! Случва се в някои тиражи да има дефектни книги. Няма никакъв проблем книгата да бъде заменена, достатъчно е да се обадите в някоя наша книжарница. Желаем ви приятно четене!
Книгата е дефектна!!! На мястото на страници 65 - 80, се повтарят страниците 49 - 64. При толкова малка като обем книга такъв пропуск е недопустим. Естествено, така и не разбрах какво се случва накрая. Разочарована съм...
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-504-1
изчерпана
Цена
7.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени