Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Най-дългият годеж
Печатно издание
ISBN
978-954-529-558-4
Цена
12.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (3)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
240 гр.
Страници
315
Дата на издаване
06 декември 2007

Най-дългият годеж

Януари 1917. Петима френски войници, осъдени от военен трибунал за самонараняване, крачат със завързани ръце в снега към фронтовата линия под прицела на германските оръжия. Цял ден и цяла нощ те се борят, за да оцелеят. Сред тях е и новобранецът Блюе, едва двадесетгодишен. На другия край на Франция Матилд, също двадесетгодишна, обича Блюе с безразсъдна, неподвластна на времето любов. По-късно, когато настъпва мирът, тя иска да узнае истината и ще направи всичко възможно, за да го открие, жив или мъртъв. И ще пожертва най-хубавите си години заради това разследване… То ще е нейният годеж, най-дългият годеж на фона на следвоенните „луди години“…

За автора

Себастиен Жапризо (1931-2003), всепризнат майстор на психологическия криминален роман, е един от най-превежданите в чужбина френски писатели. Първият му роман „Забранена любов“ е отличен от жури в състав Жан-Пол Сартр, Луи Арагон и Елза Триоле. Следват криминалните романи „Купе за убийци“, „Капан за Пепеляшка“ и „Жената в колата с очила и пушка“, еднакво радушно приети от читатели и критика. След период, в който работи изключително за киното, той се завръща с романите „Смъртоносно лято“, „Любимец на жените“ и „Най-дългият годеж“ (1991 г.), удостоен с награда „Ентералие“. Всичките книги на Себастиен Жапризо са адаптирани за голям екран, а „Най-дългият годеж“ на Жан-Пиер Жьоне с участието на Одри Тоту и Гаспар Юлиел е номиниран за наградата „Златен глобус“ за най-добър чуждестранен филм.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Много стойностен роман. Истинско удоволствие е да го чете човек. Вълнението го съпътства не само на всяка сдтраница, но и на всекиред.
Не съм очаквала, че книга на военна тема може да е така увлекателна и за жени. Книгата е много хубава. Нещо повече - нестандартна.
Страхотна книга! Има ли и други книги от този автор?
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-558-4
изчерпана
Цена
12.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени