Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Любов без съпротива
Печатно издание
ISBN
978-954-529-557-7
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 8.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (4)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
150 гр.
Страници
124
Дата на издаване
25 ноември 2007
Превод
Росица Ташева

Любов без съпротива

Франция по време на Втората световна война. Главното действащо лице преподава немски език и литература, крие в мазето си библиотека с книгите на забранените от нацистите автори и оказва своята лична съпротива срещу окупатора, като приютява един арестуван от Гестапо полски евреин. В когото се влюбва. Класически сюжет, развит с много финес. Розие използва темите за търпимостта, малодушието, геройството, безразличието, които представя без коментар и без да взима страна, за да ни разкаже една завладяваща приказка за езика, книгите и любовта.

Херман се бе появил, аз импровизирах отвличането му, само желанието, което изпитвах към него, ми бе продиктувало тази героична постъпка, бягството от Гестапо, настаняването му в мазето, превода на Хайне, успях да го превзема, макар нищо да не предвещаваше, че личността ми може да предизвика такова диво желание. Начинът, по който ме любеше, не оставяше място за съмнение – обладаваше тялото ми като господар с плътояден апетит, нито една моя частица не бе пощадена, бедрата ми, пубисът ми, зърната на гърдите ми. Оставях се да ме погълне, защото така трябваше. Бях живо същество. Най-после.

За автора

Жил Розие, роден в Гренобъл, Франция през 1962 г., е автор на „Отвъд тъмните планини“, „Обещанието от Осло“ и „Бягство в Лайпциг“. Последното му произведение „Любов без съпротива“, преведено на 12 езика, затвърждава името му на един от най-талантливите съвременни френски писатели, а критиката обявява романа за „езиков подвиг“.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Уникално четиво! Спря ми дъха, а е написано сякаш с лекота!

Оценка: -1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-557-7
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени