Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Котка в коридора
Печатно издание
ISBN
978-954-529-501-0
Цена
10.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
14/17.5
Тегло
130 гр.
Страници
72
Дата на издаване
21 септември 2007

Котка в коридора

Бил ли си малък? Спомняш ли си най-важния въпрос за една книга - „Има ли картинки?“ Има, не се притеснявай. Има картинки, на които са запечатани интимните мигове на града - когато се къпе, когато е разрошен, когато е влюбен и отчаян. Но има и стихове. Те ще те накарат да си спомниш неща, които никога не си преживявал, и да мечтаеш за онези, които вече имаш. Обичай тези мигове така, както ги обича котката в коридора.
Димитър Коцев-Шошо, режисьор, сценарист, преводач и писател

Котките - любими животни или опит да бъдем заблудени кое всъщност е най-важното. София - градът, в който живеем, но всеки ден разбираме колко е трудно да го обичаме повече, а и той като че ли иска да си почине от нас. Думите – по пънкарски искрени, болезнени и леко тъжни, но много секси. Потърсете (се) между редовете!
Свилен Ноев, фронтмен на група Остава

Съзерцавайте стихотворенията, четете снимките, и няма как да не усетите - следата на света, понякога котешка. Харесвам блендата на тази поезия - силно чувствителна, с деликатна и конкретна меланхолия, харесвам близкия й план и око за детайла. Не градът изобщо, а тротоарът му, павето и табелката, пейката, пощенската кутия, „стар converse” и галоши, калкан и дувар, простор за пране - и други простори. Нещо като „списък на нещата, които оставяш след себе си”. Особено усещане за присъствие, сякаш някой е бил тук, но за малко е излязъл от кадър. За да не смущава погледа ни. Защото и поезията, „винаги идва, когато никой не гледа”.
Георги Господинов, писател

Категории
За автора

В момента Ирена Георгиева е външен сътрудник на градското седмично издание „Една седмица в София“, в екипа на което е от самото му създаване като редактор, а след това и като главен редактор.

През 2007-а е наградена със специалната награда „Най-талантлив млад журналист на годината” на фестивала Mediamixx в Албена.

През 2007-а излиза и „Котка в коридора“ - първата й книга с поезия и авторски снимки с изключителен усет за детайлите в града. Тиражът на „Котка в коридора“ е абсолютно изчерпан. Но за премиерата на „По цели дни и следобеди“ на 28 октомври специално са допечатани 100 броя от книгата поради все още големия интерес към нея.

Ирена е родена в края на 70-те, никога не е слушала Бийтълс, нито пък Абба, но има всичко на Депеш и Остава. Не може без Насекомикс и Блуба Лу, оранжевата си котка и къдравата Ана, един висок мъж и Една седмица в София. Обича София в неделя следобед, когато е кротко и истинско - тогава са направени и повечето снимки вътре. Гледа всеки филм по няколко пъти, особено Дух куче и Изгубени в превода, а отскоро - и русия Джеймс Бонд, който я настройва романтично. Иначе не е такава, не чете поезия, освен когато Тома Марков й пробута новата си стихосбирка. Ти обаче не прави като нея и си купи тази.

Още книги от автора
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Обичам хубавата и оригинална поезия, а тази е глътка чист въздух!

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-501-0
изчерпана
Цена
10.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени