Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Денят на мравките
Печатно издание
ISBN
978-954-529-520-1
Цена
16.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (6)
Мнения (20)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
390 гр.
Страници
402
Дата на издаване
01 декември 2014
Превод
Красимир Петров

Денят на мравките

Te са един милиард милиарда. Ние едва ги забелязваме, те обаче ни дебнат отдавна. За някои от тях сме богове. За други - злотворни същества.

С удивителен интелект и организация, на които могат да завидят и най-страховитите армии, те се готвят за бъдещата безпощадна битка с ПРЪСТИТЕ.

Кои ще бъдат истинските господари на земята? От отговора на този въпрос зависи тяхното оцеляване... Също и нашето.

Настъпил ли е наистина ДЕНЯТ НА МРАВКИТЕ?

След небивалия успех на романа „Мравките“, световен бестселър, преведен на двайсет езика, Бернар Вербер ни поднася продължението на своята сага за „вътреземните“, като ни увлича още по-далеч в един колкото невероятен, толкова и ужасяващ свят, гъмжащ от насекоми с непредвидимо, понякога кръвожадно поведение. Нещо повече от обикновен трилър. „ДЕНЯТ НА МРАВКИТЕ“ е една вълнуваща модерна одисея за две паралелно съществуващи на Земята цивилизации. Коя е по-развита и коя ще победи?

За автора

Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“. Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“.

Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Може би трябва да направим '' РЕВОЛЮЦИЯ НА РАЗГНЕВЕНИЯ (ИЗМАМЕН) ЧИТАТЕЛ"

Оценка: +3

Това наистина е безумие - малко прилича на скечовете на НЛО преди години - разговор между трима без никаква връзка между отделните теми - ок, супер, че сте решили да издадете „Дъхът на боговете“, НО ВЪПРОСЪТ ТУК Е КАКВО СТАВА С РЕВОЛЮЦИЯТА НА МРАВКИТЕ?

Оценка: +2

Здравейте! Очаквайте предколеден подарък - „Дъхът на боговете“ излиза на 2 декември 2013 г., т.е след по-малко от два месеца! Надяваме се удоволствието да компенсира умората от дългото чакане!

Оценка: -3

Здравейте, колко още поредици трябва да започнете (за които неесигурно, че ще бъдат завършени, защото и читателите ви не са безгрешни, а и не се знае дали ще има интерес) докато завършите (по ваши думи вече и без това преведената трета част) поредицятя? Това е наистина доста грубо и неуважително отношение към читателите ви!

Оценка: +1

Здравейте, преди над половин година казахте, че книгата е преведена и скоро излиза на пазар, но това все още не е факт. Дали ще зарадвате скоро читателите си?
Здравейте, и аз се интересувам от последната книга от поредицата...някакво развитие за издаването има ли?

Оценка: +1

Здравейте, Гергана! Преводът е завършен, за съжаление още не можем да Ви ориентираме за дата, но и това ще стане;) Хубава седмица!
Здравейте,прочетох двете страхотни книги на Бернар Вербер и с нетърпение очаквам и третата книга-в тази връзка искам да попитам кога ще бъде завършен превода и пусната на пазара?

Оценка: +1

Вече три години редовно проверявам дали ще се появи "Революцията на мравките". Интерес има - повярвайте ;)

Оценка: +1

Здравейте! Благодарим Ви за интереса, следим пазара, ще се опитаме да не Ви разочароваме!
Здравейте! Интересно ми е как установихте, че читателският интерес към третата част е много по-малък, при положение, че не е издавана досега на български. Ниски продажби в другите страни или...? Лично аз отдавна чакам "Революцията на мравките", за да си я купя и явно не съм единственият. Поздрави!

Оценка: +2

Здравейте! Към третата книга читателският интерес е много по-малък. На този етап не планираме издаването й, като не изключваме все пак това да се случи. В момента се превежда втората от „Ние, боговете“, така че можете да очаквате още книги на Вербер от „Колибри“!

Оценка: -2

Колибри кога ще издадете 3-тата част?
"Колибри (7.10.2009 г., 14:12 ч.) Третата книга засега не е предвидена." Като ваш отявлен и закоравял фен, който следи доста ваши поредеци, и купува поне по 4-5 ваши книги месечно, имам един доста важен за мен въпрос - ЗАЩО? Защо третата книга не е предвидена, като издадените две преди това се радват на доста голям интерес и дори на места са изчерпени! Присъединявам се към казаното от Stokata - очаквам с нетърпение "Революцията на мравките" и смятам, че е ваше задължение да я издадете, тъй като в противен случай, как бихте могли да убедите вашите читатели да си купуват предстоящите ви поредици, под риск да не излизат техните продължения?? Предварително Ви благодаря и продължавайте да ни радвате с хубавите Ви заглавия п.с. знам, че при желание веднага можете да реагирате - както стана при изчерпването на тиража на Мандарините и моменталното пускане на втори такъв
Двете книги са просто уникални! Надявам се издателство "Колибри" по-скоро да предвидят "Революцията на мравките", защото много читатели (вкл. аз) я очакваме с нетърпение. Защо ние българите вечно не си довършваме започнатото?
Бернар Вербер е страхотен!Така ме зариби ,че си намерих царица на пролет и сега имам терариум с мравки! Жалко ,че не е предвидена третата книга :( :( Това нали не значи ,че изобщо няма да издавате?
Третата книга засега не е предвидена.

Оценка: -1

Няма ли да издадете третата книга? Моля кажете!
и 2-те книги са много хубави , но защо я няма 3-тата
Страхотна книга!
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-520-1
изчерпана
Цена
16.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени