Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Денят, в който реката замръзна
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1477-9
Цена
24.00 лв.
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Информация
Рейтинг (3)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
392
Дата на издаване
02 август 2024
Превод
Иван Б. Генов
Корица
Капка Кънева

Денят, в който реката замръзна

Будапеща, 12 февруари 1985-а. Студът пронизва до кости, реката е замръзнала, едно пророчество бележи съдбата на новородения Янош и 27 години по-късно се сбъдва. Янош Унгареца е арестуван в Атина, обвинен за убийството на художника Мѝлтос Адриано̀с. Дали то не е свързано със света на мъжките проститутки?

Журналистът Стра̀тос Пападо̀пулос разплита сложната история, заравяйки се в ъндърграунда на атинската действителност. Шейсетгодишна вдовица, която си плаща за любовта на Унгареца; неговата съпруга, родила му син; наследник на известна фамилия политици, който има интимна връзка с художника; комплексиран полицай и тайнствена фигура от престъпния свят – това са главните действащи лица в неравната игра на страсти и пари.

Никой не изглежда невинен, а истината се крие в подробностите. И преди да бъде разбулена, сивите води на Дунава завличат историите на хора, чието единствено желание е да бъдат обичани.

Този проект е финансиран с подкрепата на програма "Творческа Европа" на Европейската комисия.
This project has been funded with support from the Creative Europe Programme of the European Commission.

Creative Europe Programme

За автора

Ста̀врос Христоду̀лу, роден през 1963 г. в Никозия, е изявен белетрист, журналист, колумнист в най-авторитетния кипърски вестник „Филелѐвтерос“. Завършва право в Атинския университет, но се отдава изцяло на писателска и публицистична дейност. Добива популярност и признание още с дебютния си роман „Hotel National“ (2016), номиниран за Държавната литературна награда на Кипър и отличѐн от гръцкото литературно списание „Клепсидра“.

Следва романът „Денят, в който реката замръзна“ (2018), удостоен с Държавната литературна награда на Кипър и с Европейската награда за литература (2020).

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Събирам всички книги от тази сравнително нова поредица на „Колибри“. Освен че в нея излизат наистина интересни и любопитни произведения на непознати за мен автори, особено харесвам художественото й оформление. Няма да пропусна и този неизвестен в България писател. Напоследък „Колибри“ приятно ме изненадва със стойностни представители на съвременната кипърска литература.

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1477-9
предстояща
Цена
24.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени