Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Преди кафето да изстине
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1415-1
Цена
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Информация
Рейтинг (17)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
0
Дата на издаване
05 юли 2024
Превод
Маргарита Укегава
Корица
Люба Халева

Преди кафето да изстине

Докато английският фантаст Хърбърт Уелс си представя машината на времето като велосипед, Рьоне Баржавел, един от създателите на френската научна фантастика – като скафандър, Дж. К. Роулинг – като „времеврът“ с пясъчен часовник, в творбата на Кавагучи тя е едно легендарно токийско кафене, носещо името на неаполитанска песен, „Фуникули-фуникула“.

Магичен стол пренася четири жени през времето, за да срещнат отново любим човек, да се опитат да поправят разстроени взаимоотношения, да престанат да изпитват съжаление за случилото се… Авторът поднася вълнуващи житейски истории, чудати пътувания във времето, които с нищо не влияят на настоящето, но могат да променят гледната точка към преживяното, да помогнат на подложилите се на вълшебното предизвикателство да познаят по-добре себе си и да се наслаждават на всяка глътка живот.

Драматургично построен роман с фантастичен привкус, по японски семпъл и изящен стил, леко романтичен, затрогващ, посветен на един вечен въпрос: ако можем да обърнем хода на времето, какво бихме променили в поведението си и с кого бихме желали да се срещнем, макар и за минути, преди кафето да изстине.

За автора

Тошиказу Кавагучи (р. 1971 г.) е изявен японски драматург и писател. Неговият дебютен роман „Преди кафето да изстине“ (2015) представлява адаптация на едноименната му пиеса, удостоена с Голямата награда на X-ия Фестивал за драматургия в Сугинами, филмиран от японската режисьорка Аюко Цукахара под надслов „Кафене „Фуникули-фуникула“ (2018). Преведен е в повече от 30 страни, продадените екземпляри само в Япония надхвърлят 1 милион.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Ужасна корица!!! Не разбирам как може оригиналната японска корица и тази на английското издание да запазват един прекрасен стил, а точно вие така да решите да го съсипете. Срам и позор! Много добра книга, но тази корица ще откаже нашия пазар от нея!

Оценка: +1

Как мога да филтрирам само японски автори?

Оценка: +1

Оригинална корица дава различни индикации. С и с твърда пък ...

Оценка: +1

Любопитен поглед към една от вечните теми във фантастиката – пътуването във времето. Почитателка съм на този род литература, както и на съвременната японска проза. Винаги има какво човек да узнае от нея за японския начин на мислене, за японското световъзприемане и култура. А „Колибри“ напоследък ни поднася интересни японски автори. Непременно ще се пренеса назад във времето с чаша горещо кафе…

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1415-1
предстояща
Цена

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени