Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Етюд-и-те на София: 24 часа
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1277-5
Цена
31.15 лв.
(35.00 лв.)
Купи

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
-11%
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (23)
Мнения (6)
Публикувай мнение
Печат
Твърди корици
Размери
210/198
Тегло
753 гр.
Страници
200
Дата на издаване
01 септември 2023
Корица
Стефан Касъров

Етюд-и-те на София: 24 часа

„Етюд-и-те на София“ е фотографски проект на Иван Шишиев, който от създаването си през 2015 г. претърпява голямо развитие и натрупва хиляди почитатели. Стартирал първоначално като фейсбук страница, „Етюд-и-те на София“ днес се превръща и в изящен фотографски албум, в който се крият и малки късчета истории за духа на столицата такава, каквато я вижда и усеща фотографът Иван Шишиев. От върховете на Витоша до най-живописните улици на центъра на града, от влюбените на града, до трамвайните му релси.

Времето в София тече по свои собствени правила. И за да го уловиш истински във фотография, трябва ги познаваш.

Тик-так…

За автора

Иван Шишиев (р. 1991 г.) е фотограф, публицист, пътешественик и библиотекар. Автор е на най-големия проект за фотография в България Етюд-и-те на София, последван от над 340 000 души в социалните мрежи, който управлява заедно с видеографа Екатерина Калугина.

През 2020-а е отличен с грамота на Столична община за принос в развитието на културата в София. „Етюд-и-те на София: 24 часа в града" е третата му книга.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Книгата е една от най-добрите фотографски албуми, които съм виждал в България в последните години. Всеки град си има хубави и лоши страни, но се радвам, че Иван Шишиев е намерил силите да покаже хубавите.

Оценка: -1

Също така, на някои места авторът изразява недоволство от облика на града, от неговата структура, дори твърди, че София отива към бездна, а самият той от 8 години снима на инат и е все на ръба да се откаже. Ако г-н Шишиев не харесва столицата по някакви свои причини и предпочитания, винаги може да я смени за друго населено място - тук или в чужбина. Няма нужда да върви срещу себе си и природата си. Благодарен съм му за уловената красота и деликатност, която представя в три свои книги, онлайн и в различни издания и изложби, но когато нещо не ти носи удоволствие, то е лишено от смисъл - още повече нещо такова като градска фотография. Така или иначе, това издание заслужава внимание, защото добавя още любопитни щрихи към портрета на града на Божията премъдрост.
След като изцяло изчетох/прегледах книгата, оценката ми остава същата, но с някои допълнителни бележки. Като цяло, градът е представен в своето многообразие и се усеща лиричната нишка в кадрите. Липсват ми обаче повече сгради от съвременната архитектура, например в новите южни квартали, или пък интересни къщи в някои централни квартали или тези в подножието на Витоша. Давам си сметка, че селекцията на кадрите е била особено прецизна от хиляди варианти, и все пак.
Много любопитно направена книга, пореден шедьовър от поредицата на "Етюд-и-те на София". Има две неща, които не ми харесаха - в началото е спазена хронологията, но са показани различни сезони и това мен лично ме обърка. След това настъпва някаква системност. Както и няма номера на страниците (освен показаните часове), а за мен това е важно. Иначе, корицата е страхотна, изборът на хартия - също. Предговорът от г-н Господинов ми допадна, както и въведението от г-н Шишиев, личи си отношението към детайла и на двамата. Дизайнът на книжното тяло е различен, красив и съвременен. Заслужава пет звезди, но заради посочените по-горе причини ще дам четири. Все пак, поздравления за поредното бижу, което приканва още по-добре да опознаем столицата ни!

Оценка: +1

Кич. Видя се вкусът на Шишиев.

Оценка: -3 +4

Съжалявам, но корицата е силно непривлекателна. Надявам се, че съдържанието вътре е по-сполучливо.

Оценка: -5 +7

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1277-5
Купи
Цена
31.15 лв.
(35.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени