Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Госпожица Смила и нейното усещане за сняг
Печатно издание
ISBN
954-529-483-3
Цена
14.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (9)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
378 гр.
Страници
515
Дата на издаване
25 ноември 2006
Превод
Анюта Качева

Госпожица Смила и нейното усещане за сняг

Заглавието на този кротък, но всепоглъщащ роман само загатва за интригуващата история, която ни разказва датският писател Петер Хьог. В навечерието на Коледа едно шестгодишно момченце пада от покрива на сграда в Копенхаген и умира. Заключението на полицията е нещастен случай. Но Смила Ясперсен – половин датчанка, половин гренландка, не е на това мнение. Още повече, че детето е изпитвало ужас от високото. Израсналата в Гренландия Смила е специалист по множеството видове сняг така, както ги различават ескимосите, затова от вниманието й не убягва фактът, че съдейки по структурата на снега в отпечатъците, оставени от момчето, то е тичало към смъртта си, явно преследвано от някого. Опитвайки се да разбули тази загадка, тя предприема разследване, което ще я отведе по следите на кораб, пътуващ към Арктика, и прави разкрития, които може да й струват живота. Необичайните пейзажи от Копенхаген до Гренландия, завладяващият сюжет и силният образ на главната героиня превръщат този датски роман в едно от най-емоционалните литературни приключения от последните години. „Госпожица Смила и нейното усещане за сняг“ успешно съчетава удоволствието от художествената проза с тръпката на трилъра и това направи от произведението международен бестселър, преведен на повечето познати езици. По него е заснет едноименният нашумял филм с участието на Джулия Ормонд, Ричард Харис, Ванеса Редгрейв и др.

За автора

Петер Хьог е най-познатият и четен в момента датски писател не само в родината си, но и по света. Най-известното му произведение безспорно е „Госпожица Смила и нейният усет към снега“, донесло му през 1992 г. наградата „Стъклен ключ“ на Скандинавските криминални писатели.

Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Има ли шанс книгата да бъде преиздадена ?
В крайна сметка не мога да разбера какъв е проблемът с преиздаването на тази книга,интернет е пълен с прекрасни отзиви и търсене на книгаталАз също я нямам,разбира се.А и при този бум на скандинавски крими четива биха си я купили и тези,които не са чували за нея.Очевидно нещо с правата върху издаването й не е както трябва,иначе има интерес,би трябвало да има и изгода за издателството.

Оценка: +1

Книгата е чудесна. Но ще спечели много, ако при следващо издание мине през коректор.

Оценка: +1

Здравейте, на този етап не се предвижда, за съжаление. Всичко прекрасно за вас, благодарим за признанието!

Оценка: -1

Кога се очаква отново да бъде издадена? Четох някъде че предстои. Благодаря предварително за отговора.

Оценка: +2

Здравейте, очаква ли се нов тираж на книгата?

Оценка: +2

Изключителна книга, показваща културните особености на северните народи - Датчани, Норвежци, Канадци, тези които имат досег със суровият климат на Арктика.

Оценка: +2

И аз бих искала да прочета още от автора, тази книга е изключително интересна и завладяваща. Като оставим настрана интригата, през цялото време ми се струваше, че чета автобиография, така подробно и автентично са описани и Дания, и Гренландия, и ежедневието там, и проблемите ... Наистина силна книга.

Оценка: +2

Чудесен роман. Заслужава си четенето. Друго от същия автор?

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-483-3
изчерпана
Цена
14.00 лв.

Доставка - 2 лв. / София, 2.50 лв. / България
Безплатна за поръчки над 30 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2019 © Всички права запазени