Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Госпожица Смила и нейното усещане за сняг
Печатно издание
ISBN
954-529-483-3
Цена
14.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (10)
Мнения (10)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
378 гр.
Страници
515
Дата на издаване
25 ноември 2006
Превод
Анюта Качева

Госпожица Смила и нейното усещане за сняг

Заглавието на този кротък, но всепоглъщащ роман само загатва за интригуващата история, която ни разказва датският писател Петер Хьог. В навечерието на Коледа едно шестгодишно момченце пада от покрива на сграда в Копенхаген и умира. Заключението на полицията е нещастен случай. Но Смила Ясперсен – половин датчанка, половин гренландка, не е на това мнение. Още повече, че детето е изпитвало ужас от високото. Израсналата в Гренландия Смила е специалист по множеството видове сняг така, както ги различават ескимосите, затова от вниманието й не убягва фактът, че съдейки по структурата на снега в отпечатъците, оставени от момчето, то е тичало към смъртта си, явно преследвано от някого. Опитвайки се да разбули тази загадка, тя предприема разследване, което ще я отведе по следите на кораб, пътуващ към Арктика, и прави разкрития, които може да й струват живота. Необичайните пейзажи от Копенхаген до Гренландия, завладяващият сюжет и силният образ на главната героиня превръщат този датски роман в едно от най-емоционалните литературни приключения от последните години. „Госпожица Смила и нейното усещане за сняг“ успешно съчетава удоволствието от художествената проза с тръпката на трилъра и това направи от произведението международен бестселър, преведен на повечето познати езици. По него е заснет едноименният нашумял филм с участието на Джулия Ормонд, Ричард Харис, Ванеса Редгрейв и др.

За автора

Петер Хьог (р. 1957 г.) – един от най-четените датски писатели – е написал осем романа, издадени в повече от 30 страни. Най-известен е с „Госпожица Смила и нейното усещане за сняг“ (ИК „Колибри“, 2006), с който печели редица литературни награди, вкл. престижната награда „Стъклен ключ“ на Скандинавските криминални писатели. Хьог се занимава и с хуманитарна дейност. През 1996 г. основава фондация за финансова подкрепа на жени и деца от Третия свят. Самият той има 4 деца. „Ефектът Сюзан“ излиза през 2014 г.

Още книги от автора
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте! На 29 ноември излиза романът "Ефектът Сюзан" от същия автор, препоръчваме горещо!

Оценка: +1

Има ли шанс книгата да бъде преиздадена ?

Оценка: +2

В крайна сметка не мога да разбера какъв е проблемът с преиздаването на тази книга,интернет е пълен с прекрасни отзиви и търсене на книгаталАз също я нямам,разбира се.А и при този бум на скандинавски крими четива биха си я купили и тези,които не са чували за нея.Очевидно нещо с правата върху издаването й не е както трябва,иначе има интерес,би трябвало да има и изгода за издателството.

Оценка: +5

Книгата е чудесна. Но ще спечели много, ако при следващо издание мине през коректор.

Оценка: +2

Здравейте, на този етап не се предвижда, за съжаление. Всичко прекрасно за вас, благодарим за признанието!

Оценка: -1

Кога се очаква отново да бъде издадена? Четох някъде че предстои. Благодаря предварително за отговора.

Оценка: +3

Здравейте, очаква ли се нов тираж на книгата?

Оценка: +3

Изключителна книга, показваща културните особености на северните народи - Датчани, Норвежци, Канадци, тези които имат досег със суровият климат на Арктика.

Оценка: +2

И аз бих искала да прочета още от автора, тази книга е изключително интересна и завладяваща. Като оставим настрана интригата, през цялото време ми се струваше, че чета автобиография, така подробно и автентично са описани и Дания, и Гренландия, и ежедневието там, и проблемите ... Наистина силна книга.

Оценка: +3

Чудесен роман. Заслужава си четенето. Друго от същия автор?

Оценка: +3

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-483-3
изчерпана
Цена
14.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени