Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Нежна е нощта
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1163-1
Цена
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Информация
Рейтинг (8)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Твърди корици
Размери
13/20
Страници
408
Дата на издаване
23 ноември 2023
Превод
Надя Баева
Корица
Иво Рафаилов

Нежна е нощта

Франсис Скот Фицджералд (1896-1940) – „Отсам рая“, „Красиви и прокълнати“, „Великият Гетсби“ – издава „Нежна е нощта“ през 1934 г., недълго след времето, впоследствие наречено „лудите години“ и „ерата на джаза“. Представител на първото изгубено поколение, в този последен свой завършен роман той ни пренася в Южна Франция през късните ХХ години на миналия век, за да ни запознае с историята на Дик и Никол и тяхната трагична любов през погледа на младата актриса Розмари и на обкръжението им от американци, свикнали да прекарват лятото си на Ривиерата. Дик е обещаващ млад психиатър, лекар и съпруг на богатата Никол, преживяла тежка травма в детството си. Двамата прекарват щастливи и трудни години, докато водят живот на блестяща, обожавана от всички двойка, укриваща своята тайна, преди да настъпи неминуемият залез на чувствата.

„Нежна е нощта“ е автобиографичен роман за постепенния упадък на един млад човек с твърде нежна психика, за да устои на своето време, и заедно с това изпълнена с носталгия картина на същото това време. Франсис и Зелма, Дик и Никол, обсебили съзнанието на читателите още с излизането на романа, и до днес не са изгубили нищо от своето магическо очарование.

В това издание е включена ексклузивна илюстрация на Теодор Ушев, а художественото оформление е дело на художника Иво Рафаилов.

За автора

Франсис Скот Фицджералд (1896-1940) е американски писател, един от най-великите автори на XX век. Автор е на романите Отсам рая, Красиви и прокълнати“, „Великият Гетсби“, „Нежна е нощта“, както и на десетки разкази на теми, свързани с младостта, отчаянието и загубите.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1163-1
предстояща
Цена

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени