Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Орли и ангели
Печатно издание
ISBN
954-529-460-4
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 15.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
390 гр.
Страници
368
Дата на издаване
29 септември 2006
Превод
Жанина Драгостинова

Орли и ангели

Джеси е мъртва. Застрелва се, докато говори по телефона с приятеля си Макс. Онзи същият Макс, който само за няколко години от пъпчив, недодялан младеж се превръща в успешен млад юрист, чиято кариера върви шеметно нагоре. И то благодарение на собствените му сили и способности. Поне той смята така. Изобщо не му минава през ум, че зад стремителното му изкачване по стълбицата на професията, зад престижния пост в правната кантора във Виена, смятана за Олимп в международното право, се крият други, не дотам чисти причини.

След смъртта на Джеси Макс решава да скъса с кариерата и да измери оставащия си живот с количеството кокаин, което е в състояние да си купи. Обажда се на радиожурналистката Клара, за да подхване в ефир разговор за смъртта на приятелката си. Клара го връща назад към детството, към Виена, където вървят най-големите гешефти с дрога. Така се разплита историята на живота му и тази на Джеси, в чиято съдба се срещат „герои“ от войните на Балканите -- от прословутия Аркан, през дребните търговци на наркотици до висшите чиновници от канцелариите на Европейския съюз.

За автора

Юли Це е родена през 1974 г. в Бон. Следва право и немска литература. „Орли и ангели“ (2001) е първият й роман, за който получава наградата за най-успешен дебют на Лайпцигския панаир на книгата. Отличена е още с литературните награди на Бремен и приза „Рауриз“, даван от общината в Залцбург за дебютна проза. Носителка е и на литературните отличия „Хьолдерлин“ и „Ернст Толер“.

Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-460-4
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени