Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Другият лабиринт. Избрани разкази
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1104-4
Цена
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 70 лв.
Информация
Рейтинг (7)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
145/213
Страници
456
Дата на издаване
28 октомври 2022
Превод
Десислава Антова, Лиляна Табакова, Красимир Тасев
Корица
Стефан Касъров

Другият лабиринт. Избрани разкази

„Разказите в този сборник разбиват предразсъдъците, познатите теории, предопределеността, която приковава героите към дадено място или дадена епоха.

Това са темите на Биой, винаги едни и същи, винаги различно разказани.

Прочитът на тези разкази, въпреки присъствието на фантастичното, въпреки честата ирония и тънкия хумор, винаги отвежда към дълбокото проникване в душевността на героите – противоречива и предсказуема, в която духът и материята са във вечно единоборство.

И трябва да се съгласим с мексиканския Нобелов лауреат за литература за 1990 г. Октавио Пас, който обобщава, че Биой ни отвежда към метафизическите вълнения и към проникване в трансценденталното. Да, метафизика, но не педантична и отегчителна, а облечена в сюжети, които увличат читателите, като в най-добрите криминални или приключенски истории.“

Из предговора на Лиляна Табакова

За автора

Творчеството на Адолфо Биой Касарес (1914 - 1999) често се нарежда до постиженията на Борхес и  Кортасар. Автор e на сборници с разкази и романи, чиито образи тънат в загадки и несъмнено допринасят за чародейството на испаноезичната белетристика.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Почитател съм на латиноамериканската литература и смятам, че Биой Касарес – съвършено незаслужено - не е достатъчно познат в България. И този сборник безспорно поне донякъде ще поправи пропуска. Познавам качествата на тримата преводачи испанисти и не се съмнявам, че изданието ще бъде на ниво. Поредното доказателство за литературния нюх на „Колибри“ и високите стандарти по отношение на текста.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1104-4
предстояща
Цена

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 70 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2022 © Всички права запазени